»Čudoviti« uvoženi mladenič: ker (na Švedskem!!!) ni hotela nositi islamske tančice, jo je namlatil s kijem za baseball

240.000 mladih migrantov na Švedskem je podvrženih islamski "kulturi časti". 240.000 mladih migrantov na Švedskem je podvrženih islamski "kulturi časti". Vir: Twitter/ GettyImages

Mladenič, ki živi v bližini Karlskrona, je bil pred kratkim priveden pred Okrožno sodišče Blekinge, saj je bil obtožen zaradi zlorabe in napada. Po poročanju 24Blekinge je svojo mlajšo sestro je večkrat udaril s palico za baseball in kričal, da naj nosi tančico.

19 –letnik je povedal, da se je na svojo sestro razjezil potem, ko se je z mamo vrnila z nakupovanja, in je opazil, da ne nosi islamske tančice. Ko jo je vprašal, zakaj ne nosi tančice, mu ni hotela odgovoriti. Brat je nato odšel v svojo sobo in se pojavil s palico za baseball, s katero je 14-letnico tolkel po glavi, nogah in rokah. Druga članica družine, starejša sestra, je odšla v svojo sobo in od tam poklicala policijo. Ko so prišli policisti in mladeniča aretirali, je ta napad priznal, trdil, da štirinajstletne sestre ni tolkel z vso močjo, ni pa jim hotel takoj povedati, zakaj se je je lotil.


Tako imenovana »kultura časti« je na Švedskem postala vroča tema in zadeva kar 240.000 mladih migrantov. Dilek Baladiz, direktor centra za žrtve nasilja časti, zatrjuje, da se je število mladih žensk, ki iščejo pomoč, v zadnjih letih dramatično povečalo: kar je za 50 odstotkov več jih je vse od viška migrantske krize leta 2015.


»Na nekaterih področjih vlada prava represija. Več je sorodnikov na območju, več je budnih oči in večji je pritisk, da mora ženska živeti v skladu z islamskimi častnimi normami,« je dejal Baladiz, ki je poudaril, da to dejstvo prevladuje v švedskih predmestjih, kjer se je naselilo veliko število migrantov.
Leta 2016 so bili številni zaskrbljeni, ker so se v različnih mestih po vsej Švedski pojavile nalepke, na katerih je pisali: »Ženske, ki ne nosijo rute, prosijo za posilstvo.«


Strah pred islamizacijo je narasel tudi minuli teden, ko je muslimanska skupina v Växjö-ju zahtevala, da hoče ob petkih javno in naglas klicati k molitvi. Zahtevo je podprl škof lokalne švedske protestantske cerkve Fredrik Modeus, ki je celo izjavil, da bo z veseljem prisluhnil muslimanskemu klicu k molitvi ob zvenu cerkvenih zvonov.

nazaj na vrh