Aktivistka Sommerjeva spregledala: Muslimanski migranti so z mano jedli in pili, a za hrbtom so govorili, da sem »neumna nemška kurba«!

Aktivistka Sommerjeva spregledala: Muslimanski migranti so z mano jedli in pili, a za hrbtom so govorili, da sem »neumna nemška kurba«!

»Ljudje, ki so z mano jedli, pili, plesali in se smejali, mi govorijo, da sem neumna nemška kurba,« je za poljsko spletno stran EuroIslam dejala Rebecca Sommer, nemška umetnica, aktivistka in borka za človekove pravice. Kot je povedala, je dolgo verjela, da v Evropo prihajajo dobri ljudje, potem pa je spoznala, da so muslimanski vzorci vedenja in razmišljanja ter njihov pogled na svet popolnoma nezdružljivi z evropsko kulturo.

Sommerjeva je dolga leta delala z migranti. Verjela je, da gre za resnične begunce, ki bežijo pred vojnimi strahotami in srednjeveškimi režimi na Bližnjem vzhodu.

»Sem humanistka in aktivistka za človekove pravice. V prvih letih sem verjela, da so ljudje, ki prihajajo, resnični begunci, veseli, da bodo zdaj varni in da bodo pokazali voljo, da bi se tukaj prilagodili in se vključili,« je pripovedovala novinarki Natalii Osten-Sacken. Sčasoma je spoznala, da temu ni tako.

Odrasli muslimanski begunci imajo povsem različne vrednote od evropskih, indoktrinirani so z islamom in sploh niso pokazali želje, da bi se v njihovih možganih kaj spremenilo. Še več. Svoj fundamentalizem so še okrepili, niso sprejeli civiliziranega dojemanja sveta in znanstvenih dosežkov. »Nemška vlada nad njimi nima več nadzora,« je dejala in opomnila, da pozna veliko Nemcev, ki se zaradi migrantskega nasilja v najbolj razviti evropski državi že selijo na Poljsko.

»Primer, ki mi je pomagal odpreti oči, se je zgodil leta 2016, ko sem spoznala resnico o neki skupini beguncev, za katere sem dolgo skrbela. Postali smo prijatelji, pomagala sem jim pri azilnih postopkih, se ukvarjala z njihovimi uradnimi postopki, jim priborila stanovanja, pohištvo, mobilne telefone, štipendije, delovna mesta ter z njimi brezplačno preživela nešteto ur. Nato sem spoznala, da se z menoj igrajo. Lagali so mi, kar me je razočaralo,« je pripovedovala Sommerjeva in dodala: »Ljudje, ki so z mano jedli, pili, plesali in se smejali, mi govorijo, da sem neumna nemška kurba.« In to tisti ljudje, ki niso nikoli molili ali šli v džamijo, so pa islam uporabljali za izsiljevanje.

Za islam pravijo, da je religija miru, da so muslimani iskreni in zaupanja vredni. Kakšna napaka. Muslimani se lahko brez sramu zlažejo in zavajajo, če to koristi v njihovem boju do nevernika, pripoveduje Rebecca, ki je to spoznala na svoji koži. »Islam omogoča muslimanu, da lahko deluje kot nemusliman. Lahko reče karkoli in naredi karkoli, samo da pridobi zaupanje osebe ali države. »Zdaj pomislite na to, s kakšno versko ideologijo se ukvarjamo!« pravi Sommerjeva.

V islamski kulturi je moč tisto, kar šteje. »Če pomagaš nekomu drugemu, pa čeprav iz srca, to ne ustreza njihovemu razumevanju sveta. Ti si neumen, ti si šibek. In tako nas migranti zaznavajo,« je še dejala Sommerjeva.

nazaj na vrh