Pasica
Pasica


Matevž Lenarčič je preletel Severni tečaj V veselje nam je sporočiti, da je pilot Matevž Lenarčič uspešno premagal tudi Arktični ocean! Ekstremni pilot in fotograf Matevž Lenarčič je danes ponovno dokazal, da zanj ni ovir. Z malim Pipistrelovim letalom Virus SW je zjutraj ob 6,46 po Greenwiškem srednjem času (GMT) poletel iz letališča Longyear na otoku Svalbard v smeri proti Severnemu tečaju, ki ga je dosegel ob 11,40 (GMT). Nad Severnim polom je tudi zaokrožil in tako preletel vse časovne pasove v nekaj minutah. Doživetje s katerim se lahko pohvali le malo zemljanov!

Pot je nadaljeval proti jugu proti kanadskemu letališču Resolute, kjer pa zaradi slabih vremenskih razmer ni mogel pristati. V močnem vetru in pri temperaturi pod minus 20 stopinj Celzija je let nadaljeval do alternativnega letališča Eureka v pokrajini Nunavut, kjer je ob 15,55 po Greenwiškem času varno pristal.

Pipistrel čestita Matevžu za še en fantastičen dosežek in mu želi srečno pot še naprej!

Ivo Boscarol in ekipa podjetja Pipistrel, C.R.

 

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+2 #1 Hribouc 07:44 01-05-2013
FANTASTIKA!ZGOD OVINA!

MATEVŽ-ISKRENE ČESTITKE!

Srečen sem, da si to naredil in, da si ostal živ!
HVALA BOGU!
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)