Zaradi lažne prijave mora aktivistka Antifa plačati kazen

  • Napisal  J. B.
Yvetti Felarco je znana članica skrajno levičarskega gibanja Antifa. Yvetti Felarco je znana članica skrajno levičarskega gibanja Antifa. Foto: Barkely Side

Yvetti Felarco, srednješolski učiteljici, sicer znani članici skrajno levičarskega gibanja Antifa, je sodišče v Kaliforniji naložilo, da mora predsedniku republikancev na univerzi Berkeley Troyu Wordenu plačati 11.100 dolarjev odškodnine, poroča portal Campus Reform.

Ferleca, znana po svojih militantnih stališčih in novačenju dijakov, da sodelujejo pri nasilnih protestih Antifa (zaradi tega je bila tudi aretirana), je od sodišča zahtevala, da Wonderju prepove vstop v prostore univerze. Sodišče jo je zavrnilo, Worden je vložil proti tožbo, ker levičarska aktivistka zlorablja pravosodni sistem za lažne prijave in ovadbe, da bi zastrašila ideološke nasprotnike. Zahteval je 110.000 dolarjev odškodnine.

Ker ima Felarcova bogato zgodovino lažnih ovadb, se je sodišče strinjalo z Wordenom, a mu je prisodilo manjšo odškodnino od zahtevane. Kljub temu je to pomembna zmaga desnice nad sprevrženimi ravnanji Antifa.

nazaj na vrh