V Ljubljani bodo v nedeljo ugasnili praznične luči

  • Napisal  B.S.
Okrašena Ljubljana Okrašena Ljubljana Foto: Matic Štojs

V Ljubljani bodo v nedeljo ugasnile praznične luči, s čimer se bo zaključil tudi gostinski del prazničnega sejma. Na Turizmu Ljubljana ocenjujejo, da se je decembrskih dogodkov na javnih površinah udeležilo vsaj milijon obiskovalcev. Od starega leta se je sicer Ljubljana poslovila z novim rekordom, saj so zabeležili skoraj 1,28 milijona nočitev.

Kot so pojasnili na Turizmu Ljubljana, se je v okviru programa December 2016, ki se je začel 25. novembra in se bo končal v nedeljo, skupaj odvilo približno 150 različnih dogodkov, od otroških delavnic in lutkovnih predstav, do uličnih gledališč ter koncertov na različni lokacijah.

Zapisali so, da je bila obiskanost praznično okrašene Ljubljane in vseh dogodkov dobra, kar se je poznalo tudi pri obisku prazničnega sejma in lokalov.

Poleg gostincev so imeli polne roke dela tudi v ljubljanskih nastanitvenih objektih, kjer so decembra našteli več kot 86.600 nočitev, kar je skoraj 17 odstotkov več kot lani. Že novembra so presegli 1,19 milijona nočitev, tako so jih gostje lani skupaj ustvarili okoli 1,28 milijona.

Po podatkih Turizma Ljubljana je bilo tudi decembra največ turistov iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Srbije, Nemčije in Anglije, v ljubljanskih turistično informacijskih centrih pa so opazili tudi povečano število obiskovalcev iz Južne Koreje in Japonske.

V Ljubljani je sicer turistom na voljo vrsta aktivnosti, med drugim na Turizmu Ljubljana organizirajo vodenja po mestu. Rednih vodenj se je v zadnjem mesecu lanskega leta udeležilo 356 turistov, v celem lanskem letu pa 6120. Povečalo se je tudi število naročenih vodenj po mestu, na ta način si je lani mesto ogledalo skoraj 40.000 turistov.

B.S.

nazaj na vrh