V Lipici mednarodna razstava psov

  • Napisal  B.S.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: pixabay.com

Več kot 300 lipicancev Kobilarne Lipica bo ta konec tedna na lipiškem hipodromu dalo prostor svojim bolj kosmatim prijateljem. V Lipici bo namreč že četrtič potekala mednarodna razstava psov, na kateri se bo predstavilo več kot 1100 psov iz 25 držav.

Kot so sporočili iz Kobilarne, bodo njihovi gostje danes in v nedeljo jazbečarji, terierji, hrti, doge, pastirski psi, ovčarji in predstavniki mnogih drugih pasem. Osrednji prireditveni prostor v Lipici bo tako rezerviran le zanje, saj bo kobilarna gostila mednarodni razstavi psov CACIB Lipica 1 in 2 v organizaciji Kinološke zveze Slovenije.

Na lipiškem hipodromu bo tako odmevala pasja govorica okrog 200 različnih pasem psov iz 25 držav. Kot kaže, se psi v Lipici odlično počutijo in med seboj dobro razumejo. Prav tako tudi njihovi lastniki, ugotavljajo beli lipicanci, ki so ponavadi glavne zvezde dogajanj na lipiškem hipodromu, poroča Sta.

Lipicanci kosmatince, vključno z najuglednejšimi in najbolj negovanimi šampioni pasje razstave, vsako leto sprejmejo z veseljem, saj se skupaj na zelenem lipiškem posestvu prav dobro počutijo in so že tradicionalno najboljši prijatelji. V svojo prijateljsko družbo pa radi sprejmejo tudi obiskovalce, še posebej družine z otroki, so zapisali v kobilarni.

B.S.

nazaj na vrh