V Laškem se končuje 53. festival Pivo in cvetje

  • Napisal  STA, G. B.
V Laškem se končuje 53. festival Pivo in cvetje Foto: Wikipedia

V Laškem se danes končuje 53. festival Pivo in cvetje, ki se je pričel v četrtek. Festival bodo sklenili z nepogrešljivo parado s sprevodom starodobnikov in prikazom nekdanjega življenja v mestu. Ohceti po stari šegi pa letos ne bo, ker se ni prijavil noben par.

Do danes se je skupno na festivalu zvrstilo 60 glasbenih dogodkov, del programa pa je bil namenjen oživljanju zgodovine od časa podelitve mestnih pravic. Festival Pivo in cvetje je letos namreč potekal v znamenju praznovanja 790-letnice prejetja trških in 90-letnice prejetja mestnih pravic mesta Laško.

Festival je sicer tudi letos vseboval vse že vajene vsebine. Med drugim interaktivno ognjeno simfonijo na Savinji, ki je temeljila na zgodbi Keltov in je bila letos na sporedu tako v petek kot v soboto.

Letos je bil vstop na festival možen le z vstopnico, za katero je bila treba odšteti 15 evrov. Vstopnino so uvedli, ker je organizacija festivala precejšen finančni zalogaj. Za prebivalce Laškega pa so bile na voljo brezplačne vstopnice, skupaj jih je bilo okoli 13.000.

Po besedah programskega vodje festivala Urbana Cente je bil letošnji glasbeni program najpestrejši med vsemi slovenskimi festivali, saj je ponujal mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latinskih ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe do narodno-zabavne ter letos prvič tudi klezmerja.

nazaj na vrh