Scottov film All the Money in the World bo premiero dočakal brez Spaceyja

  • Napisal  Demokracija
Napovednik filma Napovednik filma Foto: www.imdb.com

V luči obtožb o spolnem nadlegovanju, ki visijo nad ameriškim filmskim igralcem Kevinom Spaceyjem, bodo scene, ki jih je igralec posnel za najnovejši film Ridleyja Scotta All the Money in the World, posneli na novo. Tajkuna Jeana Paula Gettyja bo po pisanju portala Deadline namesto Spaceyja v filmu upodobil kanadski igralec Christopher Plummer.

Film All the Money in the World bi po napovedih moral priti v kinematografe v začetku decembra, ameriška premiera pa je napovedana za 22. december. Kot je povzela nemška tiskovna agencija dpa, bo Scott s Plummerjem na novo posnel vse scene, v katerih je nastopil Spacey. Odprto pa ostaja, ali bo nova različica končana do napovedane premiere.

Odločitev sledi potezi produkcijskega partnerja pri projektu Sony Pictures, da Scottov film umakne iz programa zaključnega dne festivala Ameriškega filmskega instituta. Pri produkcijski hiši Imperative menjave igralcev še niso komentirali, prav tako je niso potrdili predstavniki Scottove RSA Films.

Film All the Money in the World je srhljivka, ki temelji na resnični ugrabitvi vnuka naftnega mogotca Jeana Paula Gettyja. Ta se je namreč sprva odločil, da odkupnine za vnuka ne bo plačal, saj je menil, da gre za neslano šalo. Bogataševi odločitvi so sledili razni reševalni prijemi, na koncu pa so zaradi ugrabitve Johna Gettyja III obsodili dva človeka.

Spacey je zadnje čase tarča številnih obtožb o spolnih napadih v ZDA in Veliki Britaniji. Prvi se je oglasil igralec Anthony Rapp, ki naj bi ga Spacey skušal prepričati v spolni odnos, ko je bilo njemu le 14 let, kasneje pa so se med drugimi oglasili Tony Montana, Roberto Cavazos ter Harry Dreyfuss, sin Richarda Dreyfussa. Minuli teden je Netflix prekinil sodelovanje z igralcem, ustavilo se je tudi snemanje priljubljene serije Hiša iz kart.

nazaj na vrh