Regulirana bencin in dizel bosta jutri spet dražja

  • Napisal

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči zvišali. Liter 95-oktanskega bencina se bo podražil za dva centa na 1,300 evra, dizel pa za 1,9 centa na 1,252 evra, so sporočili iz OMV Slovenija. Bencin je bil na tej ravni nazadnje aprila, dizel pa maja 2015, poroča Sta.

Preberite več...

Nekdanji pravni svetovalec Miloševića zdaj za priznanje Kosova

  • Napisal

Nekdanji pravni svetovalec bivšega jugoslovanskega predsednika Slobodana Miloševića se je zavzel za priznanje Kosova, ki je neodvisnost razglasilo leta 2008. Vladan Kutlešić je v okviru dialoga o Kosovu, ki poteka v Srbiji, predlagal oblikovanje unije neodvisnih držav Srbije in Kosova, avstrijska tiskovna agencija APA povzema poročanje medijev. V skladu z njegovim predlogom bi Srbija priznala Kosovo, ki bi nato postalo članica ZN. Unija bi imela enoten trg ter enotno carinsko in denarno politiko.

Preberite več...

Evropski teden robotike: Pomen robotov za vsakdanje življenje

  • Napisal

V številnih evropskih državah se danes začenja evropski teden robotike, katerega cilj je promocija robotike in predstavitev dosežkov s področja razvoja robotike, doseženih v posamezni državi. Letos je cilj predstaviti pomen robotov za vsakdanje življenje. Akterji s področja robotike v Sloveniji se kampanji pridružujejo s tednom odprtih vrat.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS