Pasica
Pasica

Rode: Boj za Slovenijo je bil boj proti rdeči zvezdiNa dogajanje ob proslavi ob dnevu državnosti se je odzval tudi kardinal Franc Rode, ki je v soboto na Valični vasi daroval mašo za domovino, je poročala POP TV. Na spletnem družabnem omrežju Twitter pa so svoj odziv na dogajanje zapisali v SDS.

"Vprašajmo se, kdo deli slovenski narod," je za POP TV dejal Rode. Po njegovem mnenju je komunistična partija najgloblje zarezala delitev med Slovenci. "Boj za Slovenijo je bil boj proti rdeči zvezdi, proti jugoslovanski armadi," je povedal.

"Ne vem, zakaj bi njene simbole gledali na proslavi slovenske državnosti in samostojnosti," je dodal.

"Partizanom so vsilili rdečo zvezdo," je menil. "Večina partizanov ni bila komunistov. Večina partizanov so bili verni slovenski fantje," je dodal.

Kot je dejal, bi želel, da ta simbol "sam po sebi izgine iz naše javnosti".

V stranki SDS pa so na spletnem družbenem omrežju Twitter med drugim zapisali: "Poslanci LDS, danes zbrani v PS in t.i. Liberalni akademiji, so leta 1991 z vsemi sredstvi ovirali osamosvojitev."

V nekaterih parlamentarnih strankah so namreč izrazili kritično stališče do petkove proslave ob dnevu državnosti. V Pozitivni Sloveniji so menili, da je bil govor voditelja žaljiv do tistih, ki spoštujejo vrednote NOB, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa meni, da je vzpodbujal nestrpnost. Prvak SD Igor Lukšič je ocenil, da vlade, ki deluje izključevalno, ne potrebujemo. Koalicijska SLS pa meni, da se mora operativni organizator proslave zaradi izključitve praporov določenih veteranskih združenj opravičiti.

STA, B.S.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
0 #16 Optimist2 21:48 26-06-2012
Če je boj proti rdeči zvezdi Rodetova največja skrb, potem se mi človek smili. Namesto da bi RKC skrbela za blaginjo in razvoj Slovenije, jo skrbijo ideološke razprtije starih prdcev. Najbolj žalostno je da v prepire vlečejo mlade ljudi.
Katero zgodovinsko obdobje pa je vredno tako silovite lustracije ? Mogoče obdobje Tita ? Morda obdobje Jegliča ali Hrena ?
Nehajte že enkrat s prepiri in se posvetite prihodnosti ljudi (vsakega in vseh). Ne pod zvezdo in ne pod križem, temveč pod streho in v službi.
Citat
 
 
+5 #15 Boč 22:57 25-06-2012
borec;milan naj že 1x pove kam je šlo na tone orožja iz MB letališča,kje je ta denar in seveda kaj več o dokumentu Kučan-Izetbegović,ki govori o prodaji orožja BIH. ???
Citat
 
 
-7 #14 Uroš65 22:08 25-06-2012
1.Od Rodeta, kot predstavnika kriminalne združbe iz Vatikana,bi pričakovali,da sem ter tja prebere kaj iz knjige, ki jo tako propagirajo svojim ovcam.
2. Pred dnevi je se je premier "samostojne" Slovenije šel do tal poklonit predstavniku vatikana v Tolmin, sedaj pa bo ostale (Viranta) podil k maši. Smo postali hlapci z novim biričem?
3. ivan
Moj oče ni imel partijske knjižice. Delal in naredil je veliko in pošteno.
Kdo ti daje pravico, da ga žališ !?
Citat
 
 
-2 #13 Aleš 16:41 25-06-2012
In potem edini komentar, ki temelji na združevanju in ne na ločevanju, dobi en kup minusov... saj ni treba, da se vsi strinjamo in smo vsi enaki, ampak da poskušamo naredit nekaj za skupno dobro. A kdo misli, da so levičarji kaj drugačni od desničarjev? Vsa razlika so drugačne izkušnje. Ki pa v resnici sploh niso važne. Tok da res ne vem, kaj se tok bojimo drugače mislečih. Kajti zaradi tega strahu se potem počnejo bedarije in ustvarjajo totalitarizmi! Levi in desni...
Citat
 
 
+6 #12 ivan 16:20 25-06-2012
Veš ciro in tebi enaki,treba bo zavihati rokave in začeti delati.Ni več socializma ki je ujčkal vse po vrsti,samo da si imel partijsko knjižico si bil glavni.Danes je treba misliti z svojo glavo in svojimi rokami.Ni več komitejev ki so to delali za vse in zavozili,saj aparatčiki so to znali,sedaj pa so žejni sredi vode,ker ni koga da bi jim rekel da lahko pijejo
Citat
 
 
-11 #11 ciro 15:30 25-06-2012
Rdeča zvezda je naredila Slovenijo, veliko kot še ne, tudi v Jugi samostojno, suvereno kot nikoli prej in še danes ne. "Osamosvojitelji " so naredili državo, ki to ni, staro, komaj se je rodila, da že umira - ima tujo valuto, vojsko, ki služi tujcem proti tujcem, politike, ki pred volitvami vsi po vrsti tečejo k tujemu diplomatu, mej skoraj nima več, njeni gozdovi so last Vatikana, gospodarstvo je last... no, gospodarstva skoraj nima več, kot sam učiš, bi zgolj ob lastni hrani pocrkali... Je to še država?!
Citat
 
 
+10 #10 Mitko 14:34 25-06-2012
#8 borec 12:22 25-06-2012
Ko se je Kučan na Brionih pogajal o premirju in pogromom ki bi nam ga naredila JLA, je že JJ veselo prodajal orožje po hrvaški in skrival nemške marke po kočevskih gozdovih
..................................
a si bil tudi ti poleg, ko je Janša to "počel", a ti je Kučan prišepnil na uho, da tako piši.
Kučan dobro ve, kako je bilo in resnico bo narod izvedel. Le norec..pardon ..borec ..je bebček, ki vse verjame...
Proslava pa OK. Kot da izginja temen oblak iznad Slovenije kot da je zapihal čistejši, dišeč veter, da lahko malo lažje dihamo, ko vidimo, kako laži rdečuhov postajajo vse bolj očitne, ko vidimo, da se pogrezajo v lastno nesnago.
Škoda vsake sekunde, ki jo moramo deliti z njimi..
Citat
 
 
+12 #9 domoljub 1953 12:39 25-06-2012
To povsem drži in to vemo tisti ,ki smo bili na položajih in so rdečezvezdaši po nas streljali.
Citat
 
 
-11 #8 borec 12:22 25-06-2012
Ko se je Kučan na Brionih pogajal o premirju in pogromom ki bi nam ga naredila JLA, je že JJ veselo prodajal orožje po hrvaški in skrival nemške marke po kočevskih gozdovih
Citat
 
 
+14 #7 joze 11:21 25-06-2012
Vrednote Slovenske osamosvojitve niso v vrednotah pripadnikov NOB ampak takih kot ste Vi in mi , ki smo Vam sledili in Slovenijo OSAMOSVOJILI pred zloveščo zvezdo in njeno ideologijo in smo ponosni, da smo Slovenci in ponosni na Slovenske simbole ter na ljudi, ki vrednote Slovenske osamosvojitve spoštujejo in cenijo.
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)