Pasica
Pasica


Dr. Milan Zver: Poslanec v Evropskem parlamentu in kandidat za predsednika države dr. Milan Zver se je s sporogo mag. Andrejo Valič Zver v Ormožu udeležil tradicionalnega Tabora NSi.

Dr. Milan Zver je dejal, da je počaščen, da ima priložnost spregovoriti v domačem okolju. "Tu blizu, v Slovenskih Goricah, sem namreč odraščal, tukaj še vedno živijo moja mama in hčerka z družino, in semkaj se skupaj s soprogo vselej rada vračava, v prečudovito naravo in med dobre ljudi - po navdih in nove moči," je dejal. Poudaril je, da imajo tabori na Slovenskem izjemno zgodovino, so povezani s političnim dozorevanjem slovenskega naroda. "Nedaleč od tu, v Ljutomeru, smo skoraj pred poldrugim stoletjem svetu prvič množično povedali: Slovenci smo tu!, v prihodnje računajte na nas! Pravzaprav smo že z Zedinjeno Slovenijo leta 1848 to dorekli z množičnimi podpisi, mnogimi tudi iz Ormoža, ki je bil vselej branik slovenstva, tudi v času vojne za samostojno Slovenijo," je poudaril dr. Zver.

"Rojstvo demokracije na Slovenskem je povezano z Janezom Evangelistom Krekom, ki je vodil gibanje, ki ga danes  predstavljate vi. Krščansko socialno gibanje je bilo dominantna vrednotna in politična sila na Slovenskem, vse dokler v revoluciji ni bila na silo odstranjena. Ko je zacvetela slovenska pomlad, se je ponovno dvignila, doživela vzpone in padce, in danes, ko ste se ponovno postavili na trdne temelje, sem prepričan, da sledi ponovno pot navzgor, saj je še ogromno prostora," je dejal in dodal: "Ne samo zato, ker si vi tako zaslužite, ampak, ker tako mora biti." Politika in vizija NSi, ki nas združuje na evropskem polju, je trden garant, da Evropa in Slovenija z njo ostane to, kar je - prostor svobode, solidarnosti, demokracije in miru, je dejal.

 

Dr. Milan Zver je poudaril, da skupaj z NSi začenjajo novo poglavje slovenske politične zgodovine. "Pred vami stojim kot skupen kandidat. Ponosen sem na to. Kljub temu svoje kandidature ne razumem zgolj kot strankarske. Želim biti in zato si bom prizadeval, da me bodo videli kot kandidata vseh tistih, ki vidijo v samostojni slovenski državi največji zgodovinski dosežek slovenskega naroda," je dejal. Preteklost nas določa, a moramo spoštovati resnico in poudarjati tisto, kar nas povezuje. "Tisti, ki niso imeli vizije, so nas zaposlovali s preteklostjo, in nas namesto da bi nas povezovali, raje delili na naše in vaše, na rdeče in bele, na prvo in drugorazredne. Toda moja in naša skupna kandidatura ne izhaja iz preteklosti, ampak iz prepričanja o pomenu skupne prihodnosti. Kot predsednik države bom ustvarjal pogoje, da nas bo prihodnost bolj združevala kot nas je preteklost ločevala," je poudaril.

Dejal je, da moramo zagotoviti, da Slovenija ne bo prostor, v katerem nekateri bivajo v vipu, drugi pa v odčarani kletki brez upanja. "Oblast, ki ni do vseh enako prijazna in pozorna, ni ne demokratična ne ljudska. Hočem, da je Slovenija za vse njene sinove in hčere prijazna domovina. Hočem, da smo vsi prvorazredni! Vsak človek, vsak od nas, je pomemben. Občutek pripadnosti je temeljna potreba in krepost človeka. Zato je najpomembnejša naloga predsednika vračanje duše slovenski državi," je dejal dr. Milan Zver in dodal: "Zatorej - zaupajmo vase, kot smo takrat, ko smo ustanavljali svojo slovensko državo. Zaupajmo vase in zmaga bo naša!"

Vir. SDS.si

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
-3 #15 Uroš65 11:31 18-06-2012
pimi
Pridevnik svobodoljubni bom razumel kot kompliment. Hvala.
Pri dogodkiz izpred 70 let so vajeti imeli v rokah komunistim in padlo je veliko preveč glav.
Pri dogodkih izpred 20 let so bile vajeti v rokah komunistov ob zelo izdatni pomoči pomladnih strank. Padlo je malo glav.
Iz tega se lahko naučimo,da je potrebno sodelovati in ne razdvajati.
Sočustvujen z trpljenjem naših prednikov (tudi daljnih), ampak danes me skrbi prihodnost naših otrok.
Citat
 
 
+3 #14 pimi 10:47 18-06-2012
svobodoljubni Uroš65
Re

Kučan je ostal zvest svoji popotnici Slovencem v demokracijo, ko je na pomembnem sestanku pred razpadom Juge izjavil: "Uredu, če hočejo demokracijo jim jo bomo dali, ampak vzvodov vpliva na oblast pa iz rok ne bomo izpustili".
Forum 21 in tajkuni so posledica njegovih prizadevanj in "vsebinskih" pogledov v prihodnost. Cinizem in sprenevedanje je, ko Kučan izgovori besedo Demokracija. Toliko o njegovih vsebinah.
Janši z vami vred pa očitajo preteklost tisti, ki jo na vsak način želijo pozabiti. Pobiti in preganjani so hudo breme dedičem politično prebarvanih. Janša dolgo let niti vedel ni, da je njegov oče za "odstrel" določen, drugorazrednim v življenje iz jame pobegnil.
Janša je generalno obrnjen v prihodnost. Že nekaj časa so njegove "vsebine" zaposlovanje, pa kreditni krč, pa reševanje gospodarske krize, pa državne banke, pa izmišljena Patrija, pa šparanju v, po Kučanovih, zadolženi Sloveniji, pa ... . Same težke vsebine!
Citat
 
 
-4 #13 Uroš65 08:39 18-06-2012
pimi
Janša se ne sestaja po "kafičih" zato takšnjega srečanja z Kučanom ne boste doživeli.
Kučan je obrnjen v prihodnost in njegovi odgovori novinarjem imajo vsaj nekaj vsebine.
Janša neprestano poudarja preteklost, njegovi odgovori so pogosto polni cinizma in brez vsebine.
Citat
 
 
-1 #12 pimi 17:55 17-06-2012
Dr.Mato.R je kar prav napisal. Da vam je bivša Juga pod ritjo razpadla je zagotovo Janša najbolj "kriv". CK s Kučanom (komunist) na čelu in generalštab JLA sta že vedeža kdo od vseh, do danes najbolj zaslužno samonapihnjenih , jim je bil takrat najbolj nevaren.
SVOBODOLJUB
Imate se za poznavalca bivših komunistov zato vam zastavljam preprosto vprašanje: "Ker so komunisti, po vaših razlagah same barabe, poznano najboljši tovariši za vekomaj, nam prosim sporočite, ko boste videli Kučana z Janšo na torticah v znani ljubljanski slaščičarni Zvezda"? Poizkusite nam z argumenti razložiti kaj razlikuje ta dva komunista. Pa brez na laži oprtega zmerljivega nakladanja prosim.
Citat
 
 
-2 #11 svobodoljub 14:45 17-06-2012
Mato, tudi ti nisi dojel, da je prav v SDS največ bivših komunistov, ki so samo zamenjali barvo, obdržali pa totalitarne metode.
Pimi, glede "napadov" na Zvera pa tole: Zver je kukavičje jajce janševizma. Za lepo masko se skriva grd obraz.
Citat
 
 
0 #10 lehku 13:24 17-06-2012
dr mato tvoje misli ki si jih napisal, so nekoliko skregane z realnostjo.A te je kdo povprašal po zdravi pameti če veš kak pišeš.
Citat
 
 
0 #9 Dr.Mato.R 03:17 17-06-2012
Ka ste vi komunisti zaeni butli. Šoperite se na domačem gnoju, dlje pa niti ne vidite. Vaših bedarij v Evropo ne boste nikoli prodali, ker vas majo dobr naštudirane. Vašega Jankovića v Bruslju niti nižji uradniki niso hoteli sprejeti, ker je tak tepec kot ste vi komunisti ki tle neki hočete pa niti ne veste kaj pišete. Sej ste imeli Jugoslavijo in samo vi ste bili na oblasti drugih strank sploh niste dovolili pa ste državo uničili in zdej boste vi neki nam pamet solil? Pahor je neizmerno užival kot premier in nas pripeljal na rob propada. Sedaj pa krivite Janšo da vam iz denarnice evre vleče. Jao koje budale in te bi spet radi vodili državo. A vas je že kdo povprašal po zdravi pameti, če isto govorite kot pišete????
Citat
 
 
+1 #8 pimi 00:14 17-06-2012
Lenči

Dr. Milan Zver pa bivšim "nenadomestljivc em" očitno predstavlja resno nevarnost, da so se nanj kar orkestrirano spravili z vsem besedjem, ki je značilno za pritlehno navijaško zmerjanje.
Citat
 
 
-3 #7 Mojca 21:31 16-06-2012
zverko, ti si že pokazal kdo in kaj si, mnoge si nas pustil na cedilu, živiš luksuzno, kaj pa mi??
Citat
 
 
+2 #6 Lenči 19:25 16-06-2012
Če je kdo kredibilen in sposoben je to dr. Milan Zver, ker je moralen, etičen in pravičen človek in nas nebo razdvajal.

JA ZA DR. MILAN ZVER !
======================
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)