Za pripadnico Islamske države se je izkazalo, da ta v Siriji ni bila le gospodinja, ampak kruta članica “moralne” policije Islamske države!

  • Napisal  H. M./Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Shamima Begum (foto: twitter) Shamima Begum (foto: twitter)

Shamima Begum je bila članica moralne policije teroristične skupine Islamska država, ki je pri svojem delovanju sledila striktni interpretaciji islamskih zakonov. Pri komaj 15 letih je kot britanska državljanka pobegnila v Sirijo, pri čemer ne priznava, da je v teroristično skupino poskušala rekrutirati mlade ženske, namesto tega namreč lažnivo trdi, da je bila med bivanjem v Siriji zgolj gospodinja. 

19-letnica, ki je v Sirijo potovala skupaj še z dvema šolarkama, je po poročanju Sunday Telegrapha v Islamski državi kot članica moralne policije igrala dosti bolj aktivno vlogo, saj je določala kazni za tiste, ki se niso oblačili ali obnašali v skladu s pravili Islamske države.

V rokah nosila tudi avtomatsko orožje

Po besedah enega izmed aktivistov, ki je spregovoril za časopis, je Shamima v rokah nosila celo avtomatsko orožje, medtem ko je v sirskem mestu Raka kričala na ženske in jim očitala oblačenje v preveč pisana oblačila. “Pripadniki naše skupine iz  Rake jo poznajo zelo dobro,”  je povedal Aghiad al-Kheder, aktivist Deir ez-Zorja, ki je ustanovil skupino, usmerjeno proti Islamski državi, ki objavlja informacije o virih in zločinih Islamske države na terenu.

V moralni policiji je bilo veliko mladih žensk iz Evrope, ker pa so bile nekatere zelo striktne, se jih je lokalno prebivalstvo na vso moč balo, poroča Voice of Europe. V zvezi z Begumovo so se sicer pojavljale ločene obtožbe, da je pomagala samomorilskim napadalcem pri nameščanju eksploziva z namenom, da se jih ne bi dalo prestaviti brez detonacije.

H. M./Nova24TV

nazaj na vrh