Severnokorejski diktator Kim Jong Un bogati na račun vdorov v svet kriptovalut Izpostavljeno

  • Napisal  N.Ž.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Severnokorejski diktator Kim Jong Un bogati na račun vdorov v svet kriptovalut

Severna Koreja je bila obtožena kraje več milijard južnokorejskih wonov Južni Koreji, po tem, ko je član južnokorejskega parlamentarnega obveščevalnega odbora Kim Byung-kee razkril, da se severna soseda zateka k posebni kibernetski taktiki s pošiljanjem elektronskih sporočil.

Po besedah Byung-keeja Severna Koreja pošilja elektronska sporočila, s katerimi bi lahko vdrli v izmenjavo kriptovalut in osebne informacije strank ter s tem prišli do izkupička na račun kriptovalut v vrednosti več milijard wonov.

Južna Koreja opozarja na nadaljevanje severnokorejskih hekerskih napadov
Člani južnokorejskega obveščevalnega odbora opozarjajo, da Severna Koreja nadaljuje s svojimi hekrskimi napori z namenom kraje, zato bo Južna Koreja naredila vse, kar je v njeni moči, da prepreči morebitne napade. Pri tem pa Kim Byung-kee po navedbah britanskega Expressa ni sporočil konkretnejših podatkov glede vdorov. Sicer je Severna Koreja v preteklosti že razširjala virtualne valute, kar kaže na njen dosežek, ki ga je država dosegla na kibernetskem področju.

Vodilni strokovnjak na področju kriptovalut dr. Garrick Hileman je razglasil, da bi se lahko Severna Koreja okoristila na račun bitcoina z namenom, da okrepi bledeče gospodarstvo. “Med narodi, kot je Severna Koreja, obstaja naraščajoči interes na področju kriptovalut in kako tega izkoristiti v svoj prid,” je pojasnil. Kljub temu, da konkretna kriptovaluta, na katero cilja Severna Koreja, ni bila razkrita, je dejstvo, da je Kim Jong Un v preteklosti že ciljal na valuto bitcoin v nizu kibernetskih potez in zato obstaja velika verjetnost, da se bo lotil prav te kriptovalute.

nazaj na vrh