Požaru v Londonu zahteval najmanj 58 smrtnih žrtev; novi protesti proti Mayevi

  • Napisal  B.S.
Požaru v Londonu zahteval najmanj 58 smrtnih žrtev Požaru v Londonu zahteval najmanj 58 smrtnih žrtev Foto: Twitter

Po požaru v londonski stolpnici pogrešajo 58 oseb, za katere domnevajo, da so mrtve, je danes sporočil načelnik londonske policije Stuard Cundy, poročajo tuje tiskovne agencije. Kot navaja britanski BBC je v zadnjo številko vključenih 30 že potrjenih smrtnih žrtev.

Ob tem je Cundy ponovno posvaril, da bi se lahko število žrtev še povečalo, saj bo iskanje žrtev najverjetneje trajalo več tednov. Vse, ki jih je uspelo pobegniti iz stolpnice, je tudi pozval, naj pristojnim oblastem sporočijo, da so na varnem.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je v sredo zgodaj zjutraj zajel požar, ki se je iz drugega nadstropja razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja.

V Londonu novi protesti proti Mayevi

V londonski vladni četrti Westminster so se danes znova zbrali protestniki, ki po požaru v londonski stolpnici zahtevajo odstop premierke Therese May. Podobni protesti pred vladnim sedežem na Downing Streetu so bili v britanski prestolnici že v petek zvečer.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so protestniki poleg zahteve po odstopu Mayeve izražali podporo voditelju opozicijskih laburistov Jeremyju Corbynu.

Kritiki Mayevi očitajo, da se ni ustrezno odzvala na katastrofo z ognjenimi zublji. Prav tako del krivde za katastrofo pripisujejo vladi.

Mayeva se je danes na Downing Street 10 že srečala s predstavniki stanovalcev in žrtev, prostovoljci ter lokalnimi voditelji. Kot poroča francoska tiskovna agencija APF, predstavniki ob prihodu niso govorili z novinarji. Ostale podrobnosti niso znane.

B.S.

nazaj na vrh