V Puconcih v nedeljo nadomestne volitve župana

  • Napisal 
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Matic Štojs/Demokracija

V Občini Puconci bodo v nedeljo, po smrti župana Ernesta Nemca, nadomestne volitve. Za to mesto se bodo potegovali Ivan Pintarič (SD), Jožef Ficko (SDS) in Ludvik Novak (SLS). Prva dva sta bila Nemčeva protikandidata že na rednih volitvah leta 2014, slednji je bil puconski župan več let, na zadnjih volitvah pa ni kandidiral, ker se je upokojil.

V občini z nekaj več kot 5200 volivkami in volivci se je Pintarič z Nemcem spoprijel v drugem krogu županskih volitev in takrat dobil dobrih 38 odstotkov glasov. Po smrti Nemca so se stranke sicer najprej načeloma strinjale, da bi iz spoštovanja do Nemčevega dela občino do konca mandata vodil njegov strankarski kolega, nekdanji župan in sedanji podžupan Ludvik Novak, ker naj bi pokojni župan delo v občinskem svetu in razvoj občine dobro zastavil.

Dogovor je potem propadel, Pintarič in Ficko sta ga ocenila kot načelnega in neobveznega oziroma neresnega in se prijavila kot kandidata. Posebne predvolilne kampanje ni bilo, le Pintarič se je predstavil skupaj z vodstvom stranke. Sam pravi, da bi bilo treba načrt razvoja prejšnjega župana posodobiti, Ficko in Novak pa sta napovedala nadaljevanje Nemčevih projektov.

nazaj na vrh