Na Hrvaškem umrl zaprti Rotar, tiskar registracijskih nalepk

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Bart Everson/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

Dva dni po tem, ko je bil priprt v preiskovalnem zaporu v Zadru, je na poti v zadrsko bolnišnico v soboto umrl 47-letni slovenski državljan Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov, je poročal Zadarski list. Dodaja, da bodo v ponedeljek izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti.

Na slovenskem zunanjem ministrstvu so za STA povedali le, da so "prejeli obvestilo o smrti slovenskega državljana v Zadru". Za več informacij pa da se je potrebno obrniti na tamkajšnje pristojne organe. Od zadrske policije in hrvaškega notranjega ministrstva STA doslej še ni prejela odgovora.

S Slovenske policije pa so za STA sporočili, da uradno s strani varnostnih organov Republike Hrvaške o smrti slovenskega državljana še niso bili obveščeni.

Časnik Zadarski list je sicer izvedel, da je Rotarju v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki so ga do prihoda nujne medicinske pomoči uspeli reanimirati in vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot še navaja časnik na svoji spletni strani, je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli "tovarno" za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati odškodnino zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila. V zvezi s tem izplačilom so danes z državnega pravobranilstva sporočili, da je Republika Slovenija podjetju Mirage Holografhy Studio na podlagi sodbe vrhovnega sodišča izplačala nekaj več kot 730.000 evrov odškodnine. Vrhovno sodišče je namreč skoraj v celoti ugodilo reviziji državnega pravobranilstva zoper sodbo višjega sodišča v Ljubljani, in sicer tako, da je bila Republika Slovenija namesto 4,6 milijona evrov oz. z zamudnimi obrestmi 8,4 milijona evrov izgubljenega dobička dolžna plačati dobrih 400.000 evrov oz. skupaj z obrestmi nekaj več kot 730.000 evrov.

nazaj na vrh