Islamska država prevzela odgovornost za napad na policiste v Parizu

  • Napisal  STA, K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Yo/Wikimedia Commons; PD

Ameriška televizija CNN poroča, da je Islamska država (IS) prevzela odgovornost za streljanje na aveniji Elizejske poljane v Parizu, med katerim je bil ubit policist, dva pa sta bila ranjena. Policija je napadalca, ki naj bi namerno napadel prav policiste, ubila. IS sporoča, da je šlo za njenega borca z belgijskim državljanstvom.

"Na Elizejskih poljanah poteka policijska operacija. Izogibajte se območju in upoštevajte navodila policije," so še zapisali po poročanju televizije.

Znamenito nakupovalno ulico v središču mesta, ki je običajno polna turistov in domačinov, varujejo oboroženi policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na tem območju pa so zaprli tudi postaje podzemne železnice.

Na kraj incidenta je sicer prišlo tudi več deset reševalnih vozil. Napadalec je odprl ogenj z avtomatskim orožjem in je bil sam.

Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv. Lahko bi šlo celo za napad ob nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov, ki poostreno varujejo tudi turistične točke, kot so Elizejske poljane.

nazaj na vrh