Avstrijski notranji minister: Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, samo še odhodni centri! Izpostavljeno

Avstrijski minister za notranje zadeve Herbert Kickl (foto: Twitter) Avstrijski minister za notranje zadeve Herbert Kickl (foto: Twitter)

Avstrijski minister za notranje zadeve Herbert Kickl iz vrst FPÖ je na nedavni novinarski konferenci napovedal okrepitev boja proti ilegalnim migracijam in o tem povedal sledeče: “Raziskali bomo potek poti novih migrantov in, seveda, skušali predvideti potencialno tveganje z njihove strani, sodelovali bomo s policijo in, ko bo to potrebno s strokovnjaki iz regionalnih in zveznih agencij za zaščito ustave in boja proti terorizmu.”

Avstrija bo prosilcem za azil, ki za to nimajo razloga pomagala z nasveti, kako se vrniti v državo izvora

Notranji minister je po poročanju portala Voice of Europe prav tako dejal, da bodo poleg poti raziskali tudi razloge, zaradi katerih ljudje zaprosijo za azil v Avstriji in v primeru odsotnosti upravičenih razlogov bodo migranti deležni nasveta, kako se vrniti v državo izvora.

“Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, temveč samo še odhodni centri,” je na Facebooku zapisal notranji minister Kickl.

Sprejemne centre bo Avstrija spremenila v odhodne centre

Minister je pojasnil tudi, da je cilj avstrijske vlade, da odvrne ljudi od tega, da bi naprošali za azil v Avstriji, prosilci za azil pa morajo upoštevati tudi pravilo, da se morajo med 10. uro zvečer in 6. uro zjutraj nahajati na območju migrantskega centra.

J. Ž.

nazaj na vrh