Ankara v pripravljenosti pred morebitnim terorističnim napadom

Teroristi Daesh Teroristi Daesh youtube

Ameriški viri so turško obveščevalno službo obvestili o možni teroristični grožnji ameriškemu veleposlaništvu v Ankari in območjem, kjer v tem mestu živijo ameriški državljani. Turške oblasti so zato na teh območjih poostrile varnostne ukrepe, vrata pa je do nadaljnjega zaprlo tudi veleposlaništvo ZDA.

Turške varnostne sile so po poročanju turške tiskovne agencija Anadolu skladno z nalogom tožilstva pridržale 12 domnevnih članov skrajne skupine Daesh, osem osumljencev pa še iščejo. Šlo naj bi za tuje državljane, ki so v prestolnici novačili nove člane za to ekstremistično skupino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Daesh je v turški prestolnici med letih 2015 in 2016 izvedel vrsto terorističnih napadov, v katerih je življenje izgubilo več sto ljudi. Prevzel je tudi odgovornost za napad v elitnem klubu Reina v Istanbulu, ko je strelec le nekaj minut po vstopu v novo leto 2017 pričel streljati na množico in ubil 39 ljudi.

Turška policija pogosto izvaja operacije proti Daesh po vsej državi. V minulem mesecu je zaradi domnevne povezave s skrajneži aretirala 29 ljudi.

nazaj na vrh