Danes v Atenah predsednik EU parlamenta, jutri vodja evroskupine

Danes v Atenah preds…

Predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz je ...

Ruska delegacija zaradi Ukrajine brez glasovalne pravice v PS SE

Ruska delegacija zar…

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PS SE) je v ...

Francija: EU bo razširila in podaljšala sankcije proti Rusiji

Francija: EU bo razš…

EU bo razširila in podaljšala sankcije proti posam...

FAZ: V Nemčiji vohuni tretjina ruskih diplomatov

FAZ: V Nemčiji vohun…

Tretjina od skupno 120 ruskih diplomatov v Nemčiji...

Bolgarija izročila Francoza, domnevno povezanega z napadi na Charlie Hebdo

Bolgarija je danes Franciji izročila francoskega državljana, ki je domnevno povezan s terorističnim napadom na satirični tednik Charlie Hebdo 7. januarja v Parizu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za 29-letnega Fritz-Jolyja Joachina, po rodu s Haitija, ki so ga sicer že 1. januarja prijeli na meji med Bolgarijo in Turčijo na podlagi francoske tiralice, ker naj bi ugrabil triletnega sina. Nato pa se je v preiskavi napada na francoski satirični tednik izkazalo, da bi lahko sodeloval tudi pri načrtovanju tega napada.

Joachin je sicer zanikal, da bi sodeloval pri organiziranju napada, a je priznal, da je že od otroštva poznal enega od obeh bratov Kouachi, ki sta izvedla napad na uredništvo tednika v Parizu. Izročitvi Franciji tudi ni nasprotoval, še poroča dpa.

V terorističnem napadu na uredništvo Charlie Hebdo, ki je šokiral Francijo in Evropo, sta brata Kouachi ubila 12 ljudi. Napadalca sta bila nato dva dni kasneje ubita v spopadu s policijo. Tisti dan je še en napadalec v judovski trgovini v Parizu zajel več talcev. Tudi on je bil ubit v končnem obračunu s policijo, pred tem pa je ubil štiri talce.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS