Poden slovenskega sodstva!

Poden slovenskega sodstva!

»Določenega dne, junija letos, nekaj dni pred odhodom Janeza Janše v zapor, sem bil slučajno na Čufarjevi ulici v Ljubljani, pred lokalom, kjer je nasproti mene sedel predsednik Vrhovnega sodišča RS, tovariš Branko. V zvezi s sodbo se je do gospoda J. J. v javnosti izjemno sovražno izražal. Za predsednika Vrhovnega sodišča RS je takšno razmišljanje povsem nedopustno. Pravilo demokracije je, da so sodniki pri svojem delu ne glede na to, katera opcija je na oblasti, povsem objektivni in nevtralni. Navedeno sovražno komentiranje proti prvaku SDS tega dne v javnosti pa je bilo povsem v nasprotju z načeli demokracije v sodstvu, to je v nasprotju z načeli poštenega, objektivnega in nepristranskega sojenja kateremu koli slovenskemu državljanu. /…/ Lustracijski zakon bi takšno pristransko osebo povsem onemogočil že na samem začetku samostojne Slovenije, tj. leta 1991. Vendar z lustracijo bi bilo tako nujno potrebno začeti pri glavi – kot pravi star pregovor: 'Riba vedno smrdi pri glavi'.«
(Prof. Radovan Marvin je v pismih bralcev v Sobotni prilogi Dela pred časom opisal »verbalni izpad« predsednika Vrhovnega sodišča RS Branka Masleše, ki mu je bil priča na Čufarjevi ulici v Ljubljani pred lokalom Ambient, kamor Masleša redno zahaja.)

»Sfukati ga je potrebno, popolnoma ga je potrebno sfukati!«
(Prof. Radovan Marvin in njegova žena Mira sta v notarskem zapisu kot priči zgoraj omenjenega dogodka še dodatno jasno osvetlila in razgalila Masleševo primitivno in sovražno govorjenje o Janši.)

Zgornja dva zapisa razkrivata škandalozno dejstvo, da ima Republika Slovenija za predsednika vrhovnega sodišča človeka, ki je skrajno primitiven, politično pristranski in bolestno sovraži predsednika opozicijske SDS Janeza Janšo.

nazaj na vrh