Pasica
Pasica


Nestrpni gejevski aktivisti vračajo udarec

Maščevanje za referendum
Za to nedeljo (17. junija) je najavljena prireditev Festival družin, ki jo organizira zavod Iskreni.net. Slednji se je sicer angažiral tudi ob kampanji pred referendumom o družinskem zakoniku, ki je, kot je znano, doživel padec. Verjetno je prav to razlog, da se skušajo t. i. LGBT (ali krajše: gejevski) lobiji sedaj maščevati za padli družinski zakonik. Sprva so to poskušali pri organizaciji škofijskega dneva mladih v Postojni, kjer je pričeval tudi nekdanji homoseksualec Luca di Tolve. Gejevskim lobijem je uspelo prepričati srednješolski center, naj ne nudi prostora tovrstnim prireditvam, k sreči pa se je takoj našla »rezervna« varianta, saj je nadomestne prostore ponudila tamkajšnja župnija. Poskus maščevanja torej ni povsem uspel, zato pa so se tokrat lotili Festivala družin, ki je bil sprva predviden za 3. junij, vendar so ga za dva tedna prestavili.

Napadalci se razkrijejo
In kako se je začelo? Najprej s telefonskimi klici, nato s pismi podjetjem, ki so navedena kot pokrovitelji festivala, češ da financirajo organizacijo, ki širi sovražni govor in nazadnjaška stališča. Še več, pokroviteljem so položili na srce, naj že dana sredstva zahtevajo nazaj! No, če se sprva ni vedelo, kdo točno nagovarja sponzorje, naj se distancirajo od Festivala družin, pa je nato v javnost prišlo pismo predstavnikov nekaterih »nevladnih organizacij«, med njimi najdemo tudi dolgoletne aktiviste LGBT, ki so še nedavno na Paradi ponosa vzklikali nestrpne parole. No, omenjeni predstavniki so v ponedeljek, 11. junija, organizirali celo tiskovno konferenco in privabili cel kup medijev, pri tem pa jim je največjo reklamo naredil prav nacionalni radio, kar ne preseneča, saj je še nedavno na njem deloval najbolj znani gejevski aktivist Mitja Blažič, ki ima očitno dobre zveze.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
-1 #2 erwin 16:38 23-06-2012
Zgleda da je tale Blaž
ić še premalo po pi... dobil.
Citat
 
 
+7 #1 joža gulikoža 14:31 13-06-2012
Mitja Blazic je tipicen rdeci fasist, ki samo poglablja nestrpnost do homoseksualcev. Tako kot so komunisti zlorabili slovenski narod z NOB, on zlorablja homoseksualce.
Z eno besedo: odvratno.
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)