Pasica
Pasica


Slovenija pred usodnimi odločitvami

Vodstva parlamentarnih strank so se dogovorila za preložitev obravnave in odločanja o vnosu fiskalnega pravila v ustavo, pa tudi o zakonu o Slovenskem državnem holdingu. O tem bodo odločali septembra.

 

 

Državni zbor je z 80 glasovi za in nobenim proti potrdil preložitev obravnave in odločanja o vnosu fiskalnega pravila v ustavo, z 81 glasovi za in nobenim proti pa tudi preložitev obravnave in odločanja o predlogu zakona o Slovenskem državnem holdingu (SDH). S tem so poslanci izpolnili predhodni dogovor vodij parlamentarnih strank.

 

Do jeseni bodo poskušali najti rešitve

Vodje parlamentarnih strank so se namreč na sestanku dan pred tem dogovorili, da bo državni zbor o predlogu zakona o vnosu fiskalnega pravila v slovensko zakonodajo in ustanovitvi državnega holdinga znova razpravljal sredi septembra. Posebna delovna skupina, v katero bodo predstavnike imenovale vse stranke, bo do takrat skušala najti najustreznejše rešitve. S tem se je Slovenija izognila tudi morebitni vladni krizi, saj je vladni predsednik Janez Janša dopuščal možnost, da bo na glasovanje o fiskalnem pravilu vezal zaupnico vladi. Do septembra naj bi tako skušale stranke uskladiti tudi novo rešitev za sanacijo bančnih bilanc v obliki posebne agencije ali sklada. Reševanje slabih terjatev bank v okviru državnega holdinga je namreč pri socialnih partnerjih vzbudilo številne pomisleke in strahove. V primeru sprejetja na tokratni izredni seji je zakonu o Slovenskem državnem holdingu referendum grozil tako s strani Pozitivne Slovenije kot s strani sindikatov in upokojencev.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)