Pasica
Pasica


Türka podprl nekdanji šef zvezne SDV

Predsednik republike Danilo Türk je razočaral vso slovensko demokratično javnost, ko je konec leta 2009 odlikoval nekdanjega šefa slovenske Službe državne varnosti oziroma Udbe in zadnjega socialističnega sekretarja za notranje zadeve Tomaža Ertla.

 

Zaradi tega si je od takratne opozicije »prislužil« celo ustavno obtožbo predsednika republike. Od takrat naprej je jasno, da zdajšnji predsednik republike Türk simpatizira z nekdanjimi člani Udbe oziroma uživa njihovo podporo. To se je ponovno pokazalo na sobotnem kongresu SD v Kočevju, ko so se nekateri delegati javno zavzeli, da SD na predsedniških volitvah podpre zdajšnjega predsednika Danila Türka, ki ga je stranka podprla tudi na prejšnjih predsedniških volitvah. In to čeprav je dozdajšnji predsednik SD Borut Pahor na kongresu celo uradno napovedal svoj vstop v tekmo za predsednika republike. Tako je nekdanji načelnik zvezne Službe državne varnosti (SDV) Silvo Gorenc članstvo pozval k podpori Türka na predsedniških volitvah.

 

Kdo je Silvo Gorenc

No, če se ne bi javno oglasil človek s tako sporno preteklostjo, ga na tem mestu seveda ne bi omenjali. Tako pa je prav, da opozorimo, kdo to pravzaprav je, kaj je počel v preteklosti in kakšni ljudje podpirajo aktualnega predsednika republike. Kot lahko preberemo v občinskem glasilu Naš glas občine Krško iz 11. novembra 1986, je bil Silvo Gorenc takrat od predsedstva SFRJ odlikovan z redom bratstva in enotnosti z zlatim vencem. Na slovesnosti, ki so se je udeležili najvišji predstavniki družbenopolitičnega življenja občine Krško in Socialistične republike Slovenije, mu je visoko odlikovanje izročil predsednik SO Krško, Zoran Šoln. V slovesnem nagovoru je Šoln predstavil »bogato« življenjsko pot Silva Gorenca: »Tovariš Silvo Gorenc sodi med tiste, ki s svojo široko razgledanostjo in jasno politično opredelitvijo uspešno opravljajo številne zahtevne naloge, ki si jih praktično nikoli sami ne izbirajo in se tako – kar še posebej velja za tov.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+7 #4 kekec 12:42 07-07-2012
Tudi tebe čaka porcija , ne veš kraja, časa in načina . Narava dela svoje ,brez udbe .
Citat
 
 
+21 #3 Gameboy1970 22:52 08-06-2012
dovolj je bilo levakov na tem položaju sama udbo gnida, zato pa imamo tako katastrofalno pravno državo, ker so t.i. udbovci-predsedniki države postavljali sodnike in tožilce povrhu pa so še podpirali tajkune in kar je pa še najhujše, da poveličujejo ti ničvredneži ekstremistični teroristični morilski sistem ranjke juge in to je nedopustno za eno suvereno in demokratično državo.V nobeni postkomunističn i državi ni tako neurejeno kot v Sloveniji, da še ima ta bolševiška komunistična gnida toliko moči.
Dovolj je bilo komunističnega terorja.
Sedaj mora končno na to mesto pošten demokratski človek, ki nas bo povezoval in, ki bo Predsednik vseh državljanov.
SLOVENCI ZBUDITE SE IN BODITE VSAJ ENKRAT V ŽIVLJENJU ISKRENI IN DOMOLJUBI
PA VOLITE ČLOVEKA, KI JE PAMETEN IN POŠTEN TER POKONČEN IN TO JE DR. MILAN ZVER!!!!
Citat
 
 
+18 #2 blok 20:18 07-06-2012
Popravljam prejšnji post z dopolnili:

Kolikor vem, je bi Gorenc v drugi polovici 60.let republiški podsekretar za notranje zadeve - kar bi pomenilo šefa Udbe za Slovenijo - potem, ko se je takratni republiški sekretar za notranje zadeve Furlan leta 1969 ubil na smučanju na Krvavcu, pa je zasedel njegovo mesto. Leta 1972 je odšel v Beograd, kjer je bil zvezni podsekretar za notranje zadeve, kar formalno pomeni šefa zvezne SDV.
Po tej "dejavnosti" je bil župan Krškega pa direktor HE Brestanica pa direktor Papirnice Krško (papirnica Đuro Salaj)
Nekje v 90. letih si je za male denarje prisvojil fabriško vilo, ki je bila namenjena za rezidenco vsakokratnega direktorja.malno pomeni šefa SDV.
Citat
 
 
+16 #1 blok 18:38 07-06-2012
Prebral sem samo spletno izdajo. Kolikor vem, je bi Gorenc v drugi polovici 60.let republiški podsekretar za notranje zadeve - kar bi pomenilo šefa Udbe za Slovenij - potem, ko se je takratni republiški sekretar za notranje zadeve Furlan ubil na smučanju na Krvavcu, pa je zasedel njegovo mesto. Leta 1972 pa je odšel v Beograd, kjer je bil zvezni podsekretar za notranje zadeve, kar formalno pomeni šefa SDV.
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)