Türka podprl nekdanji šef zvezne SDV

Predsednik republike Danilo Türk je razočaral vso slovensko demokratično javnost, ko je konec leta 2009 odlikoval nekdanjega šefa slovenske Službe državne varnosti oziroma Udbe in zadnjega socialističnega sekretarja za notranje zadeve Tomaža Ertla.

 

Zaradi tega si je od takratne opozicije »prislužil« celo ustavno obtožbo predsednika republike. Od takrat naprej je jasno, da zdajšnji predsednik republike Türk simpatizira z nekdanjimi člani Udbe oziroma uživa njihovo podporo. To se je ponovno pokazalo na sobotnem kongresu SD v Kočevju, ko so se nekateri delegati javno zavzeli, da SD na predsedniških volitvah podpre zdajšnjega predsednika Danila Türka, ki ga je stranka podprla tudi na prejšnjih predsedniških volitvah. In to čeprav je dozdajšnji predsednik SD Borut Pahor na kongresu celo uradno napovedal svoj vstop v tekmo za predsednika republike. Tako je nekdanji načelnik zvezne Službe državne varnosti (SDV) Silvo Gorenc članstvo pozval k podpori Türka na predsedniških volitvah.

 

Kdo je Silvo Gorenc

No, če se ne bi javno oglasil človek s tako sporno preteklostjo, ga na tem mestu seveda ne bi omenjali. Tako pa je prav, da opozorimo, kdo to pravzaprav je, kaj je počel v preteklosti in kakšni ljudje podpirajo aktualnega predsednika republike. Kot lahko preberemo v občinskem glasilu Naš glas občine Krško iz 11. novembra 1986, je bil Silvo Gorenc takrat od predsedstva SFRJ odlikovan z redom bratstva in enotnosti z zlatim vencem. Na slovesnosti, ki so se je udeležili najvišji predstavniki družbenopolitičnega življenja občine Krško in Socialistične republike Slovenije, mu je visoko odlikovanje izročil predsednik SO Krško, Zoran Šoln. V slovesnem nagovoru je Šoln predstavil »bogato« življenjsko pot Silva Gorenca: »Tovariš Silvo Gorenc sodi med tiste, ki s svojo široko razgledanostjo in jasno politično opredelitvijo uspešno opravljajo številne zahtevne naloge, ki si jih praktično nikoli sami ne izbirajo in se tako – kar še posebej velja za tov.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnji komentarji

Za pravico in resnico

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4450821..jpg

Vsak dan poteka pred vrhovnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani protestni shod v podporo edinemu političnemu zaporniku sredi demokratične Evrope Janezu Janši. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4507352..jpg

Prvak največje opozicijske stranke Janez Janša je po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je preseglo vse razumne meje. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3565673..jpg

Vse, ki vam ni vseeno, Odbor 2014 vabi in poziva, da se jim vsak dan ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bodo pred vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5578864..jpg

Član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc opozarja medije: »Odgovorni uredniki in vodstvo RTV- verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju.« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5867245..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4163406..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8730327..jpg

»Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo,« je še dodal Berlec (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8820408..jpg

Berlec je še opozoril zbrane, da »na drugi strani slovensko postkomunistično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade« Sramotno! (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1682139..jpg

Aleš Primc v imenu Odbora 2014 poziva »vse ljudi, ki so bili žrtve slovenskega pravosodja, jim posredujejo svoje primere, saj je debata o slovenskem pravosodju nujna«. (foto: Matic Štojs)