Petek: Delujejo kot kriminalni sindikat

Z Mirom Petkom, nekdanjim novinarjem in poslancem SDS, ki je pred nekaj meseci prevzel vodenje direktorata za medije, smo se med drugim pogovarjali tudi o »stricih iz ozadja«, ki so pripravljeni iti tako daleč, da zrušijo državo.

Gospod Petek. Se je Slovenija znašla na prelomnici?
Gotovo, smo na prelomnici, kot smo bili pred dobrima dvema desetletjema. Toda v času osamosvajanja smo imeli pred sabo znanega nasprotnika, če ne uporabim izraza sovražnika, avtokratsko zvezno državno in partijsko vodstvo, ki je vodilo in nadziralo jugoslovansko armado, ki nas je napadla. Danes smo nasprotniki sami sebi. Ne uspemo urediti države po vzoru starih demokracij, torej takšne države, v kateri bi vladala vladavina prava, kjer sodišča sodijo hitro, neodvisno in pošteno, kjer imamo pluralne medije, kjer banke kreditirajo vse pod enakimi pogoji, ne pa na lepo ime ali strankarsko izkaznico. Če pogledate gensko zasnovo slovenskih tajkunov, ki so ob asistenci določene politike in bank pomagali državo pripeljali na sam rob, boste v njih našli komuniste ali njihov podmladek, ki so se čez noč prelevili v bogataše. Sestop z oblasti je bil navidezen, partijske knjižice so skrili, napolnili pa so si bančne knjižice. Ostala so stara omrežja, ki so se v teh letih ustrezno obogatila in bogatila, danes pa poskušajo narediti vse, da ne bi izgubili svojega vpliva, moči in privilegijev. Pripravljeni so iti tako daleč, da zrušijo državo, čemur se ne smemo čuditi, saj intimno niso bili nikoli za samostojno Slovenijo. Ali bomo dobili evropske nadzornike ali bomo postali protektorat, jim je povsem vseeno. Imamo torej omrežja, v katera so se omrežili tudi nekateri mediji, ki delujejo kot kriminalni sindikat.

Se torej strinjate, da je največja težava v državi ta, da več kot dve desetletji po uradni demokratizaciji nekateri še vedno želijo brez kakršnekoli odgovornosti iz ozadja voditi slovenske demokratično izvoljene vlade?
O tem sem ravnokar govoril. Za to omrežje iz ozadja bi lahko uporabili tudi izraz peta veja oblasti, poleg treh klasičnih in novinarstva ter novinarjev kot četrte veje oblasti lahko ta omrežja in vplivne posameznike štejemo za peto, mogoče najbolj vplivno vejo oblasti. Imajo denar, vpliv in moč, nimajo pa odgovornosti. Svoje interese in moč skuša ta struktura uveljavljati skozi različne institucije in zato jim je tako pomembno, kdo je na oblasti. Ko jih Borut Pahor ni več hotel poslušati, so ga zrušili in pripravili teren za predčasne volitve in ravno iz SD so poslali v javnost sintagmo »strici iz ozadja«. To poletje bodo naredili vse, da bi zlato pravilo padlo in da bi prišlo do zamenjave oblasti. Ti dogovori bodo sedaj potekali ob hrvaški obali oziroma na kakšni jahti, ne v slaščičarni Zvezda. Potrebna bi bila dva mandata te vlade ali še kakšno leto več, da bi se vpliv teh omrežij vsaj nekoliko zmanjšal.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnji komentarji

Za pravico in resnico

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4450821..jpg

Vsak dan poteka pred vrhovnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani protestni shod v podporo edinemu političnemu zaporniku sredi demokratične Evrope Janezu Janši. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4507352..jpg

Prvak največje opozicijske stranke Janez Janša je po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je preseglo vse razumne meje. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3565673..jpg

Vse, ki vam ni vseeno, Odbor 2014 vabi in poziva, da se jim vsak dan ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bodo pred vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5578864..jpg

Član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc opozarja medije: »Odgovorni uredniki in vodstvo RTV- verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju.« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5867245..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4163406..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8730327..jpg

»Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo,« je še dodal Berlec (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8820408..jpg

Berlec je še opozoril zbrane, da »na drugi strani slovensko postkomunistično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade« Sramotno! (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1682139..jpg

Aleš Primc v imenu Odbora 2014 poziva »vse ljudi, ki so bili žrtve slovenskega pravosodja, jim posredujejo svoje primere, saj je debata o slovenskem pravosodju nujna«. (foto: Matic Štojs)