Pasica
Pasica


Petek: Delujejo kot kriminalni sindikat

Z Mirom Petkom, nekdanjim novinarjem in poslancem SDS, ki je pred nekaj meseci prevzel vodenje direktorata za medije, smo se med drugim pogovarjali tudi o »stricih iz ozadja«, ki so pripravljeni iti tako daleč, da zrušijo državo.

Gospod Petek. Se je Slovenija znašla na prelomnici?
Gotovo, smo na prelomnici, kot smo bili pred dobrima dvema desetletjema. Toda v času osamosvajanja smo imeli pred sabo znanega nasprotnika, če ne uporabim izraza sovražnika, avtokratsko zvezno državno in partijsko vodstvo, ki je vodilo in nadziralo jugoslovansko armado, ki nas je napadla. Danes smo nasprotniki sami sebi. Ne uspemo urediti države po vzoru starih demokracij, torej takšne države, v kateri bi vladala vladavina prava, kjer sodišča sodijo hitro, neodvisno in pošteno, kjer imamo pluralne medije, kjer banke kreditirajo vse pod enakimi pogoji, ne pa na lepo ime ali strankarsko izkaznico. Če pogledate gensko zasnovo slovenskih tajkunov, ki so ob asistenci določene politike in bank pomagali državo pripeljali na sam rob, boste v njih našli komuniste ali njihov podmladek, ki so se čez noč prelevili v bogataše. Sestop z oblasti je bil navidezen, partijske knjižice so skrili, napolnili pa so si bančne knjižice. Ostala so stara omrežja, ki so se v teh letih ustrezno obogatila in bogatila, danes pa poskušajo narediti vse, da ne bi izgubili svojega vpliva, moči in privilegijev. Pripravljeni so iti tako daleč, da zrušijo državo, čemur se ne smemo čuditi, saj intimno niso bili nikoli za samostojno Slovenijo. Ali bomo dobili evropske nadzornike ali bomo postali protektorat, jim je povsem vseeno. Imamo torej omrežja, v katera so se omrežili tudi nekateri mediji, ki delujejo kot kriminalni sindikat.

Se torej strinjate, da je največja težava v državi ta, da več kot dve desetletji po uradni demokratizaciji nekateri še vedno želijo brez kakršnekoli odgovornosti iz ozadja voditi slovenske demokratično izvoljene vlade?
O tem sem ravnokar govoril. Za to omrežje iz ozadja bi lahko uporabili tudi izraz peta veja oblasti, poleg treh klasičnih in novinarstva ter novinarjev kot četrte veje oblasti lahko ta omrežja in vplivne posameznike štejemo za peto, mogoče najbolj vplivno vejo oblasti. Imajo denar, vpliv in moč, nimajo pa odgovornosti. Svoje interese in moč skuša ta struktura uveljavljati skozi različne institucije in zato jim je tako pomembno, kdo je na oblasti. Ko jih Borut Pahor ni več hotel poslušati, so ga zrušili in pripravili teren za predčasne volitve in ravno iz SD so poslali v javnost sintagmo »strici iz ozadja«. To poletje bodo naredili vse, da bi zlato pravilo padlo in da bi prišlo do zamenjave oblasti. Ti dogovori bodo sedaj potekali ob hrvaški obali oziroma na kakšni jahti, ne v slaščičarni Zvezda. Potrebna bi bila dva mandata te vlade ali še kakšno leto več, da bi se vpliv teh omrežij vsaj nekoliko zmanjšal.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentarjev

 
+13 #2 vidralas 13:35 25-07-2012
Povsem enostavno se je rešiti okorelih neokomunistov z enostavnim popravkov nekaterih zakonov.Naprimer,če nek obrtnik dela na črno,se ga lahko po zakonodaji kaznuje(pa naredi več dobrega kot slabega),diamet ralno od vseh teh črnih delavcev (to se razume ,da so rdeči)kreatorje v usode Slovenije,ki delujejo povsem nezakonito,mimo vseh demokratičnih načel,
(Kučan,Zemljari č,Isakovič itd...)ki zaradi ohranjanja preživetih ideologij,najve č zaradi svojih interesov,delaj o Sloveniji nepopravljivo škodo.Z zakonodajo,če je potrebno tudi s spremembo Ustave RS, politično in zakonsko onemogočiti te dinozavre, preden bodo Slovenijo do konca uničili.
Citat
 
 
+12 #1 franc 10:26 25-07-2012
Zakaj niste mogli izpeljati "Demokracije"? Ker ste skoraj vsi gornji izhajali iz ene edine stranke, le imena so se spremenila, da bi navzven zaradi priznanja, prikazali Demokracijo. Če bi hoteli delati Demokracijo, bi morali izvesti lustracijo, kot jo prikazuje dr. Pezdir v svoji knjigi "SLOVENSKA TRANZICIJA od Kardelja do tajkunov". To so skoraj v celoti izvedle Višegrajske države, ki imajo danes "nobel" BDP.

Se pravi, da bi morali za izvedbo "ekonomskega in političnega trga" nastaviti, čisto nove ljudi, ki niso bili v dotedanji stranki. A za to ni bilo dovolj strokovnjakov. In kadrovanje je bilo skrito na istih pozicijah in tako je bila napisana vsakršna zakonodaja v novi Sloveniji.

Slovaška je izvedla lustracijo in v bummerang dobila 200(dvesto) samoumorov v kompromitiranih družinah. Tako je nedavno navedla dr. Hribarjeva v časniku "Finance". In tega nismo hoteli.
Citat
 

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)