Pogačnik: Slovenija zmore veliko več

O aktualnem dogajanju smo se pogovarjali s poslancem Slovenske demokratske stranke mag. Markom Pogačnikom. Je podpredsednik Odbora za zadeve Evropske unije, član Odbora za gospodarstvo in član Odbora za finance in monetarno politiko.

Marko Pogačnik se je rodil januarja 1972 v Trbovljah. Maturiral je na Naravoslovno–matematični šoli Trbovlje in diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Sprva je bil svetovalec za stranke v Metro GmbH Graz, nato vodja za področje Slovenije in Hrvaške v Metro S.p.A. Udine in med leti 2000 do 2005 direktor maloprodaje v Jelovici, d. d. V tem času je tudi magistriral. Od leta 2005 do 2009 je bil direktor Slovenske odškodninske družbe, d. d. Zadnja leta je bil posebni odposlanec uprave Pozavarovalnice Sava, d. d., Ljubljana. Vodi Odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo pri Strokovnem svetu SDS. Lani je bil na listi SDS izvoljen za poslanca.

Gospod Pogačnik. Prej ste vrsto let delali v gospodarstvu. Kako se počutite v državnem zboru kot poslanec?
Uvodoma bi rad poudaril, da se še vedno počutim bolj gospodarstvenik kot politik. Da Slovenija zmore veliko več, je bil eden od razlogov, da sem se odločil za aktiven vstop v politiko. Naloga poslanca je predvsem, da sprejema pozitivno zakonodajo. Politika mora probleme reševati in jih je ne ustvarjati. Eden od mojih ciljev je, da z delom v Državnem zboru ne razočaram volivk in volivcev, ki so mi zaupali svoj glas, z dobrim delom v Državnem zboru pa prepričati še tiste, ki niso glasovali zame. Glede na dosedanje izkušnje se v državnem zboru bolj posvečam temam, ki se nanašajo na gospodarstvo in finance. Državni zbor se je do sedaj največ ukvarjal z vprašanji, kako Slovenijo popeljati iz krize.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnji komentarji

Za pravico in resnico

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4450821..jpg

Vsak dan poteka pred vrhovnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani protestni shod v podporo edinemu političnemu zaporniku sredi demokratične Evrope Janezu Janši. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4507352..jpg

Prvak največje opozicijske stranke Janez Janša je po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je preseglo vse razumne meje. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3565673..jpg

Vse, ki vam ni vseeno, Odbor 2014 vabi in poziva, da se jim vsak dan ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bodo pred vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5578864..jpg

Član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc opozarja medije: »Odgovorni uredniki in vodstvo RTV- verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju.« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5867245..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4163406..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8730327..jpg

»Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo,« je še dodal Berlec (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8820408..jpg

Berlec je še opozoril zbrane, da »na drugi strani slovensko postkomunistično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade« Sramotno! (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1682139..jpg

Aleš Primc v imenu Odbora 2014 poziva »vse ljudi, ki so bili žrtve slovenskega pravosodja, jim posredujejo svoje primere, saj je debata o slovenskem pravosodju nujna«. (foto: Matic Štojs)