Pogačnik: Slovenija zmore veliko več

O aktualnem dogajanju smo se pogovarjali s poslancem Slovenske demokratske stranke mag. Markom Pogačnikom. Je podpredsednik Odbora za zadeve Evropske unije, član Odbora za gospodarstvo in član Odbora za finance in monetarno politiko.

Marko Pogačnik se je rodil januarja 1972 v Trbovljah. Maturiral je na Naravoslovno–matematični šoli Trbovlje in diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Sprva je bil svetovalec za stranke v Metro GmbH Graz, nato vodja za področje Slovenije in Hrvaške v Metro S.p.A. Udine in med leti 2000 do 2005 direktor maloprodaje v Jelovici, d. d. V tem času je tudi magistriral. Od leta 2005 do 2009 je bil direktor Slovenske odškodninske družbe, d. d. Zadnja leta je bil posebni odposlanec uprave Pozavarovalnice Sava, d. d., Ljubljana. Vodi Odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo pri Strokovnem svetu SDS. Lani je bil na listi SDS izvoljen za poslanca.

Gospod Pogačnik. Prej ste vrsto let delali v gospodarstvu. Kako se počutite v državnem zboru kot poslanec?
Uvodoma bi rad poudaril, da se še vedno počutim bolj gospodarstvenik kot politik. Da Slovenija zmore veliko več, je bil eden od razlogov, da sem se odločil za aktiven vstop v politiko. Naloga poslanca je predvsem, da sprejema pozitivno zakonodajo. Politika mora probleme reševati in jih je ne ustvarjati. Eden od mojih ciljev je, da z delom v Državnem zboru ne razočaram volivk in volivcev, ki so mi zaupali svoj glas, z dobrim delom v Državnem zboru pa prepričati še tiste, ki niso glasovali zame. Glede na dosedanje izkušnje se v državnem zboru bolj posvečam temam, ki se nanašajo na gospodarstvo in finance. Državni zbor se je do sedaj največ ukvarjal z vprašanji, kako Slovenijo popeljati iz krize.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo Alenki Bratušek uspelo postati evropska komisarka?

Zadnji komentarji

Za svobodno Slovenijo!

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7277461..jpg

Pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani se vsak dan zbere množica protestnikov, ki pride izrazit ogorčenje nad ravnanjem z Janezom Janšo, ki je že dva meseca prestaja krivično zaporno kazen. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3334262..jpg

Vrhovno sodišče v zadevi Patria nedopustno zavlačuje. Največjo odgovornost pri tem nosi njegov predsednik Branko Masleša, ki ni držal besede, ko je dejal, da se bo na Janševem primeru delalo tudi v času sodnih počitnic. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2549783..jpg

»Vztrajniki, do sedaj se nas je na aktivnostih zbralo kar 35.000,« sporoča predsednik Odbora 2014 Damir Črnčec ter dodaja, da bodo vztrajali, »dokler ne bo Slovenija pravna in demokratična država brez političnih zapornikov«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6018784..jpg

Vztrajniki v odgovor na obtožbe o napadu na sodnico z dežnikom protest popestrijo s petjem znane pesmi Jaz, pa ti, pa židana marela. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6397595..jpg

»Že na prvi pogled je jasno, da naša zgodba ni primerljiva z vseslovensko ljudsko vstajo 2012-2013, naše demonstracije pa so za razliko od ekstremnih vstajnikov čiste kot solza,« je prepričan evroposlanec Milan Zver. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6975066..jpg

Vsak dan si lahko ob 17.00 uri pred vrhovnim sodiščem ogledate, koga ima sodelavec inštituta za kriminologijo Dragana Petrovec za »zametek drhali«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7934767..jpg

Vera Ban dogovornim na sodišču sporoča: »Poslušajte nas in se ne sprenevedajte, da nas ne slišite: nikoli ne bomo odnehali!« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7836498..jpg

»Sodstvo nam žuga s prstom in dokazuje svojo vsemogočnost. Danes sta zaprta Janša in Tone, jutri je lahko žrtev vsakdo,« opozarja Andreja Valič Zver. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8554979..jpg

Poleg vsakodnevnih shodov, ki jih Odbor 2014 pripravlja pred vrhovnim sodiščem, razmišljajo še o protestnih shodih pred drugimi sodišči, »kampiranju« pred sodiščem in podobno. (foto: Matic Štojs)