Pasica
Pasica


Pogačnik: Slovenija zmore veliko več

O aktualnem dogajanju smo se pogovarjali s poslancem Slovenske demokratske stranke mag. Markom Pogačnikom. Je podpredsednik Odbora za zadeve Evropske unije, član Odbora za gospodarstvo in član Odbora za finance in monetarno politiko.

Marko Pogačnik se je rodil januarja 1972 v Trbovljah. Maturiral je na Naravoslovno–matematični šoli Trbovlje in diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Sprva je bil svetovalec za stranke v Metro GmbH Graz, nato vodja za področje Slovenije in Hrvaške v Metro S.p.A. Udine in med leti 2000 do 2005 direktor maloprodaje v Jelovici, d. d. V tem času je tudi magistriral. Od leta 2005 do 2009 je bil direktor Slovenske odškodninske družbe, d. d. Zadnja leta je bil posebni odposlanec uprave Pozavarovalnice Sava, d. d., Ljubljana. Vodi Odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo pri Strokovnem svetu SDS. Lani je bil na listi SDS izvoljen za poslanca.

Gospod Pogačnik. Prej ste vrsto let delali v gospodarstvu. Kako se počutite v državnem zboru kot poslanec?
Uvodoma bi rad poudaril, da se še vedno počutim bolj gospodarstvenik kot politik. Da Slovenija zmore veliko več, je bil eden od razlogov, da sem se odločil za aktiven vstop v politiko. Naloga poslanca je predvsem, da sprejema pozitivno zakonodajo. Politika mora probleme reševati in jih je ne ustvarjati. Eden od mojih ciljev je, da z delom v Državnem zboru ne razočaram volivk in volivcev, ki so mi zaupali svoj glas, z dobrim delom v Državnem zboru pa prepričati še tiste, ki niso glasovali zame. Glede na dosedanje izkušnje se v državnem zboru bolj posvečam temam, ki se nanašajo na gospodarstvo in finance. Državni zbor se je do sedaj največ ukvarjal z vprašanji, kako Slovenijo popeljati iz krize.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Bo vlada tranzicijske levice padla, če Zoran Janković znova postane predsednik PS?

Zadnji komentarji

Volilni kongres EPP

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2143691..jpg

Predsednik SDS Janez Janša med prijatelji demokrati iz Portugalske in Kazahstana (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4970252..jpg

Po dolgih letih prvo srečanje predsednika SDS Janeza Janše z nekdanjo ukrajinsko premierko in politično zapornico Julijo Timošenko (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2704523..jpg

Delegacija SDS −Janez Janša, Milan Zver, Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Alenka Jeraj in Eva Irgl − z gostiteljem kongresa, irskim premierjem Endo Kennyjem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6362274..jpg

Prvak SDS se je srečal tudi z gostiteljem volilnega kongresa EPP v Dublinu, predsednikom irske vlade Endo Kennyjem. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1479605..jpg

Veselje po objavi zmagovitega rezultata in čestitke Jean-Claudu Junckerju. V EPP so ga s 385 glasovi izvolili za svojega kandidata za predsednika Evropske komisije. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5497656..jpg

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o zasedanju Evropskega sveta. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7230097..jpg

Evropski komisar za notranji trg Michel Barnier je s predsednikom SDS Janezom Janšo govoril o svoji kandidaturi. (Foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2302738..jpg

Predsednik SDS Janez Janša v pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompyem (foto: Facebook)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5521179..jpg

Eden glavnih ukrajinskih opozicijskih voditeljev in nekdanji boksarski šampion Vitalij Kličko se je pred srečanjem vrha o Ukrajini srečal tudi s prvakom SDS Janezom Janšo. (Foto: Facebook)