Pogačnik: Slovenija zmore veliko več

O aktualnem dogajanju smo se pogovarjali s poslancem Slovenske demokratske stranke mag. Markom Pogačnikom. Je podpredsednik Odbora za zadeve Evropske unije, član Odbora za gospodarstvo in član Odbora za finance in monetarno politiko.

Marko Pogačnik se je rodil januarja 1972 v Trbovljah. Maturiral je na Naravoslovno–matematični šoli Trbovlje in diplomiral na Fakulteti za organizacijske vede Kranj. Sprva je bil svetovalec za stranke v Metro GmbH Graz, nato vodja za področje Slovenije in Hrvaške v Metro S.p.A. Udine in med leti 2000 do 2005 direktor maloprodaje v Jelovici, d. d. V tem času je tudi magistriral. Od leta 2005 do 2009 je bil direktor Slovenske odškodninske družbe, d. d. Zadnja leta je bil posebni odposlanec uprave Pozavarovalnice Sava, d. d., Ljubljana. Vodi Odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo pri Strokovnem svetu SDS. Lani je bil na listi SDS izvoljen za poslanca.

Gospod Pogačnik. Prej ste vrsto let delali v gospodarstvu. Kako se počutite v državnem zboru kot poslanec?
Uvodoma bi rad poudaril, da se še vedno počutim bolj gospodarstvenik kot politik. Da Slovenija zmore veliko več, je bil eden od razlogov, da sem se odločil za aktiven vstop v politiko. Naloga poslanca je predvsem, da sprejema pozitivno zakonodajo. Politika mora probleme reševati in jih je ne ustvarjati. Eden od mojih ciljev je, da z delom v Državnem zboru ne razočaram volivk in volivcev, ki so mi zaupali svoj glas, z dobrim delom v Državnem zboru pa prepričati še tiste, ki niso glasovali zame. Glede na dosedanje izkušnje se v državnem zboru bolj posvečam temam, ki se nanašajo na gospodarstvo in finance. Državni zbor se je do sedaj največ ukvarjal z vprašanji, kako Slovenijo popeljati iz krize.

Celoten članek si preberite v tiskani izdaji ali v elektronski izdaji v aplikaciji Trafika na tabličnih računalnikih.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnji komentarji

Upanje, pravica in svoboda

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/714000MST_0337.jpg

Udeleženci četrtkovega shoda so se najprej zbrali na Kongresnem trgu, kjer so jih pričakali predstavniki Odbora 2014 z velikim zahvalnim napisom Janezu Janši za zasluge pri osamosvajanju Slovenije. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/732821MST_0426.JPG

Množica zbranih je odšla po Wolfovi ulici na Prešernov trg, kjer je že maja letos potekal množični shod v podporo Majniški deklaraciji. Ob tem ni manjkalo dežnikov – pa ne samo zaradi občasnega rosenja. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/459868MST_0498.JPG

V prvi vrsti pred stopniščem frančiškanske cerkve so se zvrstili govorci na prireditvi pa tudi Urška Bačovnik. Med govorci je bil tudi David Tasič, ki meni, da je Janša moral v zapor zaradi svojega prepričanja in ne zaradi nezakonitih dejanj. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/715291MST_0593.JPG

Prišli so tudi gostje od drugod, med drugim nekdanji slovaški premier Mikuláš Dzurinda. Javnost je nagovoril tudi podpredsednik SDS in evropski poslanec Milan Zver, ki je spomnil, da je Miro Cerar nov obraz samo do naslednjih volitev. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/725587MST_0631.JPG

Dvignjena kazalec in sredinec – pozdrav miru in svobodi. Demokracija ni ne leva ne desna, ampak je ena sama. Dr. Jože Pučnik bi dejal: Gre za Slovenijo. Zato tudi toliko slovenskih zastav na shodu. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/186633MST_0636.JPG

Pogled na frančiškansko cerkev Marijinega oznanjenja in množico ob njej. Opaziti je bilo mogoče tudi transparente, ki predsedniku vrhovnega sodišča Branku Masleši sporočajo, da je bilo dovolj »tepihovanja«. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/896110MST_0672.JPG

Med množico je bilo mogoče slišati vzklike »Kučana v zapor«. Sicer pa so se udeleženci aktivno odzivali na govore, ki so bili močno motivacijski. Zborovanje je bilo kljub močnim čustvom dostojanstveno in kulturno. (Foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/411172MST_0717.JPG

Opaziti je bilo mogoče tudi evropske zastave, kar ne preseneča, saj gre pri slovenski pomladi tudi za prizadevanje za evropsko Slovenijo. (Foto: Matic Štojs)