Večernji list o tem, kaj vse je Hrvaška počela, da bi zadržala Jakova Faka

Jakov Fak je imel dobre razloge, da sedaj nastopa pod slovensko zastavo. (foto: Matic Štojs Lomovšek) Jakov Fak je imel dobre razloge, da sedaj nastopa pod slovensko zastavo. (foto: Matic Štojs Lomovšek)

Hrvaški Večernji list je v teh dneh objavil članek o tem, da na Hrvaškem še niso preboleli dejstva, da Jakov Fak sedaj nastopa v slovenski biatlonski reprezentanci, saj Hrvaška sedaj na olimpijskih igrah nima športnikov, ki bi konkurirali za sam vrh.

Po nekaterih podatkih naj bi Fak dal izjavo za HRT, v kateri naj bi pojasnil, da je odšel v slovensko reprezentanco, ker so bili v hrvaški krovni biatlonski zvezi nesposobni ljudje. Biatlonsko zvezo Hrvaške je takrat vodil brigadir Nikola Županić, ki je deloval kot poveljnik specialne brigade v hrvaški vojski. Vendar pa je sedanji sekretar zveze Robert Kontak povedal, da je prihajalo do ostrih spopadov med vodstvom zveze ter športniki. »Ne moremo reči, da bi bil Jakov danes dvakratni svetovni prvak, če bi še naprej ostal na Hrvaškem,« je dejal. Tajnik zveze je tudi potrdil, da se je spopad med vodstvom zveze ter Fakovim klubom Bjelolasica Mrkopalj dejansko dogajal na Fakovemu hrbtu. A ta spopad se ni začel s Fakom. Tedanja kadrovska zasedba biatlonske zveze ni bila kos izzivom, ki jih je postavljal Jakov Fak, je še potrdil Kontak.

nazaj na vrh