V Gorenji vasi danes slavnostno odprtje nove sodobne športne dvorane

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Wikipedia foto: Wikipedia

Ob občinskem prazniku Občine Gorenja vas-Poljane bodo danes v Gorenji vasi slavnostno odprli novo športno dvorano. Štiri milijone evrov vreden kompleks predstavlja največjo naložbo v zgodovini občine. Dvorano sicer učenci uporabljajo že od začetka leta, ko so jo predali svojemu namenu.

 

Nova športna dvorana je pomembna tako za učence Osnovne Šole Ivana Tavčarja v Gorenji vasi kot za širšo lokalno skupnost in številna aktivna športna društva, ki so z novo športno dvorano pridobila kakovostne prostore za športno vadbo. Dvorana, ki je opremljena z najsodobnejšo športno opremo, omogoča sočasno vadbo kar trem najemnikom hkrati, saj je dvorano z vadbeno površino v velikosti 45 krat 24 metrov mogoče koristiti po tretjinah.

Osnovna šola Ivana Tavčarja v Gorenji vasi dvorano za potrebe športne vzgoje koristi do 16. ure, potem pa je na voljo za rekreativne in druge športne aktivnosti ter prireditve. Njen upravljavec pa je Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina.

Nova športna dvorana je sicer velika pridobitev predvsem za učence, ki so doslej uporabljali leta 1971 zgrajeno dvorano, ki ni ustrezala več današnjim standardom in je prejela več inšpekcijskih odločb o neustreznosti objekta. Ker je bila telovadnica za več kot 500 otrok na šoli tudi premajhna, so ti telovadili po učilnicah, hodnikih in avli.

Dvorana je zgrajena po konceptu energetsko varčne nizkoenergetske stavbe, ki se ogreva na lesno biomaso iz nove centralne kotlovnice, ki so jo zagnali že prejšnjo jesen ob začetku lanske kurilne sezone. Nova kotlovnica ogreva tudi celotni šolski kompleks, ki je poleg tega pridobil še novo parkirišče in zunanje igrišče s tekaškimi stezam.

Gradnja se je pričela spomladi 2017, uporabno dovoljenje pa je kompleks pridobil konec januarja letos. Dvorano so predali namenu februarja, danes pa sledi še slavnostno odprtje celotnega kompleksa.

Celotna investicija je znašala dobre štiri milijone evrov, pri čemer je Eko sklad prispeval pol milijona evrov. Glavni izvajalec je bilo podjetje Dema plus iz Ljubljane, ki je investicijo izvajal po projektih Arhitekturnega biroja Ravnikar - Potokar.

nazaj na vrh