Trstenjakova zmagala v Zagrebu

  • Napisal 
Trstenjakova zmagala v Zagrebu Foto: Vir: Wikipedija

Drugi dan velike nagrade judoistov v Zagrebu je Tina Trstenjak zmagala v kategoriji do 63 kg. Bronasta s svetovnega prvenstva v Čeljabinsku izpred dveh tednov je v finalu po točkah ugnala Švedinjo Mio Hermansson.

Trstenjakova je na tatamijih Doma sportova v finalu znova premagala švedsko tekmico, od katere je bila boljša že na svetovnem prvenstvu. Tudi tokrat je varovanka olimpijske prvakinje v isti kategoriji Urške Žolnir tekmico vseskozi napadala in ji ni pustila dihati. Na polovici borbe je povedla z juko, proti koncu izvedla še en met za najnižji točkovni izkupiček ter se veselila zmage z 2:0.

Že pred tem je Trstenjakova prepričljivo krenila po točke svetovnega pokala, potem ko je v prvem krogu z iponom premagala Hrvatico Ano Kokeza, v drugi borbi je bila po točkah boljša od Britanke Gemme Howell, v polfinalu pa je znova predčasno z iponom ugnala še Brazilko Imene Agouar.

Drugi dan velike nagrade judoistov v Zagrebu se sicer ni odvil povsem po slovenskih notah. Izmed peterice nastopajočih se je v nadaljevanje tekmovanja prebila le Trstenjakova in si tako zagotovila popoldanske nastope, medtem ko se je preostala četverica poslovila že v predtekmovanju.

Rok Drakšič se je moral v kategoriji do 73 kg posloviti že po prvi borbi, ko ga je po točkah premagal Belgijec Jean Yves Bottieau. Jesenko Četić je med borci do 81 kg prvo borbo še dobil, a drugo izgubil in prav tako ostal brez uvrstitve. V isti kategoriji je nastopil še Gašper Jerman in klonil že v prvi borbi proti Nemcu Dominicu Resselu. Med borkami do 70 kg je enaka usoda doletela še Anko Pogačnik, ki je izgubila proti Britanki Megan Fletcher.

V petek, prvi dan tekmovanja, je Adrian Gomboc med borci do 66 kilogramov osvojil tretje mesto, Andraž Jereb in Vlora Beđeti sta bila peta, Petra Nareks pa sedma.

V nedeljo bodo v zagrebškem Domu sportova na blazine stopili še bronasta na SP v Čeljabinsku pred dvema tednoma Ana Velenšek (do 78 kg), Klara Apotekar (do 78 kg), Urška Urek (nad 78 kg), David Kukovica, Mihael Žgank (oba do 90 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Finalne preizkušnje so vsak dan na sporedu od 17. ure naprej, kvalifikacije pa se začenjajo ob 10. uri.

Portret Tine Trstenjak

Portret slovenske judoistke Tine Trstenjak.

TINA TRSTENJAK
- rojena: 24. avgusta 1990
- prebivališče: Celje
- višina: 161 cm
- teža: (do) 63 kg
- poklic: dijakinja Srednje ekonomske šole

- klub: Sankaku Celje
- dosedanji klubi: Sankaku Celje
- trenerka: Urška Žolnir
- dosedanji trenerji: Marjan Fabjan

Največji uspehi:
- 2. mesto člansko EP Montpellier 2014
- 3. mesto člansko EP Budimpešta 2013
- 3. mesto člansko SP Čeljabinsk 2014
- 5. mesto člansko SP Rio de Janeiro 2013
- 7. mesto člansko EP Carigrad 2011

- 3. mesto EP U-23 Praga 2012

- 1. mesto velika nagrada Zagreba 2014
- 1. mesto svetovni pokal Carigrad 2012
- 1. mesto svetovni pokal Rim 2012

- 3. mesto sredozemske igre Pescara 2009

nazaj na vrh