Tina Maze bo na Zlati lisici predstavila svojo biografijo 'Jaz.Tina'

  • Napisal  STA; P.J.
Tina Maze Tina Maze Foto: arhiv Demokracije

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze bo na prizorišču 53. Zlate lisice v Mariboru v soboto, 7. januarja, predstavila svojo biografijo z naslovom Jaz. Tina., ki bo izšla februarja. Na začetku je Tina Maze zapisala: "Če niste pripravljeni na vse, zares vse, raje zaprite knjigo. Ni vse lepo, kar se sveti!"

Po veleslalomski tekmi za svetovni pokal, na kateri bo Mazejeva zadnjič nastopila, bosta ob 14.15 v hiši Team to aMaze Mazejeva in novinar Vito Divac v pogovoru, ki ga bo vodil Igor E. Bergant, spregovorila o njeni izjemni karieri in novih začetkih z izdajo biografskega romana pri založbi DZS. Andreja Kavčič, vodja projekta pri založbi, bo spregovorila o nastanku tega edinstvenega romana.

Biografski roman je nastajal najprej kot dnevniški zapisi Tine Maze, v katerem je izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo refleksije in razmišljanja uveljavljenega slovenskega športnega novinarja Vita Divca. Gre za globoko osebno pripoved, kjer se življenjska zgodba, življenjska tekma s premagovanjem same sebe, prepleta s pisanjem športne zgodovine. Divac jo je na tej poti spremljal od samega začetka uspešne smučarske kariere. Iz iskrenega prijateljstva je nastala najprej ideja in nato biografski roman.

"Pisal sem leto in pol, ker je bilo vedno kaj novega. Najprej sem hotel dokončati delo po koncu tekmovalnega obdobja Mazejeve, pa sem vesel, ker se to ni primerilo. Vmes se je marsikaj zgodilo, po premoru Tina tudi drugače razmišlja, kot je tedaj. Želel sem predstaviti Tino takšno, kot je v resnici, na temelju njenih dnevnikov," je povedal Divac.

nazaj na vrh