Slovensko košarkarsko reprezentanco čaka druga prijateljska tekma

  • Napisal  K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Andrzej Romański / pzkosz.pl/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Slovensko košarkarsko reprezentanco čaka druga prijateljska tekma v okviru priprav na evropsko prvenstvo. Na pokalu Adecco v Mariboru se bo ob 20.15 srečala z izbrano vrsto Madžarske. Manjkal bo naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki je odšel na poroko v ZDA, prvič letos pa bo zaigral kapetan Goran Dragić.

"Pred nami je drugo pripravljalno srečanje, na katerem želimo v primerjavi s prvo tekmo pokazati napredek tako v igri v napadu kot obrambi. Fantje zelo dobro trenirajo in verjamem, da bo to vidno tudi na tekmi proti Madžarom. Želimo si vsaj tako glasne podpore s tribun kot na tekmi v Rogaški Slatini. Upam, da navijači pridejo v čim večjem številu, saj nam njihova podpora da dodatno energijo in motivacijo za delo," pravi pomočnik selektorja Rado Trifunović.

Madžarska v zadnjih desetletjih ni poznana po košarki - nazadnje je na evropskem prvenstvu nastopila 1999, pred več kot pol stoletja pa je bila prava košarkarska velesila. Leta 1955 je bila celo evropska prvakinja, v svoji zbirki ima še srebrno in bronasto medaljo z evropskega prvenstva (1953, 1946), štirikrat pa je tedaj nastopila tudi na olimpijskih igrah.

Madžari so v pripravljalnem obdobju odigrali dve srečanji proti Slovakom in obe tudi dobili. Na prvi so zmagali z rezultatom 76:47, najboljši strelec Madžarov na tem srečanju je bil Krisztian Wittmann, ki je dosegel 17 točk, na drugi pa so slavili z 72:51, največ točk pa je dosegel Szilard Benke (15).

Slovenija in Madžarska sta se doslej srečali desetkrat, osemkrat so naši košarkarji parket zapustili dvignjenih glav, dvakrat pa so slavili Madžari. Zadnje srečanje je bilo na sporedu leta 2012 v Beogradu, ko so na prijateljskem obračunu zmagali slovenski košarkarji.

Slovenija bo na pokalu Adecco v dvorani Tabor igrala še v nedeljo, in sicer ob 20.15 proti Češki.

nazaj na vrh