Slovenska rokometna reprezentanca danes proti Francozom

  • Napisal  STA, K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: VirusMaster/Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Slovenska moška rokometna reprezentanca je že prispela na prizorišče svetovnega prvenstva, pred tekmami v skupinskem delu v Metzu z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo pa bo danes in v nedeljo igrala dve prijateljski tekmi s Francijo. Prva bo že drevi ob 19.30 v Toulousu, druga pa dva dni kasneje v Montpellieru.

Črnogorski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je v Francijo popeljal dokaj neizkušeno zasedbo, kar osem igralcev bo prvič nastopilo na svetovnem prvenstvu, manjkali bodo tudi nekateri dolgoletni nosilci igre. Nastop kapetana in ideologa igre Uroša Zormana bo odvisen od izidov in predstav v prvem delu sklepnega turnirja, medtem ko njegova zamenjava na položaju srednjega zunanjega Dean Bombač in vratar Gorazd Škof zagotovo ne bosta nastopila.

Slovenski rokometaši so v doslej edini pripravljalni tekmi za nastop na turnirju, ki bo na sporedu med 11. in 29. januarjem, v Brežicah ukanili zelo povprečne tekmece iz Savdske Arabije z 31:19, tekmi s svetovnimi prvaki in gostitelji bližnjega prvenstva bosta gotovo bolj realna pokazatelja njihovih zmožnosti v Franciji.

Po tekmah v Toulousu in Montpellieru bo Vujović črtal enega vratarja, za nastop na SP se potegujejo Matevž Skok, Urban Lesjak in Urh Kastelic.

nazaj na vrh