Slovenci so v Nižnjem Tagilu zabeležili eno uvrstitev med najboljših deset

  • Napisal  L. K.
Jernej Damjan je bil od Slovecen v Nižnjem Tagilu najboljši. Jernej Damjan je bil od Slovecen v Nižnjem Tagilu najboljši. Foto: Clément Bucco-Lechat / Wikipedija

Tudi nedeljsko tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev so zaznamovali Nemci, ki so tokrat zabeležili dvojno zmago. Sobotnega zmagovalca Richarda Freitaga je na samem vrhu zamenjal Andreas Wellinger, Freitag, vodilni v svetovnem pokalu, pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Tretje mesto je zasedel Avstrijec Stefan Kraft, s četrtim pa je nemško zmagoslavje dopolnil Marcus Eisenbichler. Dvaindvajsetletni Wellinger je zabeležil svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu.

Slovenci so spet zabeležili eno uvrstitev med najboljših deset, najboljšo deseterico je z zelo dobrim drugim skokom zaključil zmagovalec tekme v Kuusamu Jernej Damjan. Poleg desetega Damjana so od Slovencev točke osvojili še Anže Semenič za 21., Timi Zajc za 22. in Tilen Bartol za 25. mesto.

"Že ves konec tedna se na tej skakalnici malce lovim, ni tistih pravih občutkov, ki so v Kuusamu prišli kar sami. Danes sem nekako že sestavil dva solidna skoka, drugi je bil že kar dober. Sem zelo zadovoljen, da ohranjam stik z vrhom. Pričakovanja za naprej so popolnoma enaka tudi za naprej, kot so bili do zdaj. Ohranjati sproščenost in prave občutke, o katerih vseskozi govorimo. Ti zelo hitro lahko izginejo, rad pa bi, da so čim dlje vsaj približno tako dobri, kot so do zdaj," je po tekmi povedal Damjan.

V drugo serijo se nista uvrstila Peter Prevc in Robi Kranjec. Prevc je s 40. mestom zabeležil najslabšo uvrstitev po Trondheimu leta 2014, ko je bil 45., Kranjec pa je tekmo končal na zadnjem mestu. Že v kvalifikacijah je izpadel Anže Lanišek.

"Težavni tekmi v Nižnjem Tagilu. Pohvalil bi Anžeta Semeniča in Jerneja Damjana za uvrstitvi med deseterico. To je bilo to. Skoki danes niso bili na najboljši ravni, z izjemo Jerneja v finalu. Ta drugi skok je bil precej boljši. Pri Petru ni bilo danes nič za videti. Tekma je mimo in nove priložnosti bodo naslednji teden," pa nad dosežki svojih fantov ni bil navdušen trener Goran Janus.

Naslednji tekmi, ekipna in posamična, bosta konec naslednjega tedna v nemškem Titisee-Neustadtu.

nazaj na vrh