Olimpija po remiju v Ljudskem vrtu v polfinale pokala

  • Napisal  STA, G. B.
Viole tokrat niso slavile (fotografija je simbolična). Viole tokrat niso slavile (fotografija je simbolična). Foto: Ratipok / Wikipedia

Nogometaši Maribora in Olimpije so na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 1:1 (1:1). V polfinale se je tako uvrstil ljubljanski klub, ki je na prvi tekmi v Stožicah zmagal s 3:0. Že pred tem so si polfinale zagotovili Celjani, Goričani in Kidričani.

Novembrsko trilogijo večnih derbijev sta ekipi zaključili s povratno tekmo četrtfinala pokala. Po porazu z 0:3 v prvem dvoboju v Ljubljani so si Mariborčani v deževnem in hladnem vremenu pred za razmere v Ljudskem vrtu praznim stadionom prizadevali za priključek, a Ljubljančani so si na prvi tekmi zagotovili preveliko prednost.

Domači so se v tekmo podali brez obolelega Marka Šulerja, ki je manjkal zaradi želodčnih težav, prav tako pa v vratih ni bilo Matka Obradovića, ki je zaradi poškodbe trebušnega zidu zaključil jesenski del sezone. Trener Maribora je tako v vrata postavil prvega vratarja Jasmina Handanovića.

V 15. minuti je za 1:0 zadel Gregor Bajde. Najprej se je v pravem trenutku otresel prepovedanega položaja, nato lepo sprejel podajo na levi strani in žogo brezhibno spravil za hrbet Aljaža Ivačiča. V 30. minuti so bili nevarni Ljubljančani, do žoge je na levi strani prišel Issah Abass, preigral Marwana Kabho, a streljal naravnost v naročje Handanovića. V 40. minuti se je domači vratar znova izkazal z lepim posredovanjem, ko je Abass na robu kazenskega prostora žogo lepo odložil Dariu Čanađiji, Handanović pa je njegov poskus izbil v kot.

V 44. je napadel Andres Vombergar, podal na drugo stran, kjer je streljal Rok Kronaveter, žoga je v hrbet zadela Damijana Boharja in preusmerila let ter končala v mariborskih vratih za izenačenje na 1:1, skupno 4:1.

V drugem polčasu je ritem igre precej padel, kljub dejstvu, da je Milanić v igro namesto Dareta Vršiča poslal Valona Ahmedija, namesto Marcosa Tavaresa pa Jasmina Mešanovića. Deževje se je ob temperaturah blizu ničle spremenilo v sneženje, a visok zaostanek, Ljubljančani so imeli ob golu v gosteh še izdatnejšo prednost, vijoličastim ni dal kril. Za napredovanje bi morali zadeti namreč kar petkrat.

V 56. minuti je znova poskusil Kronaveter, a je s kakih 35 metrov meril precej preko mariborskih vrat. Takoj zatem je na drugi strani poskusil Mešanović, Ivačič je skočil v napačno stran, a je žogo pred mrežo rešil Kenan Bajrič. V 66. minuti je Bajde s 16 metrov le nastreljal gostujočega čuvaja mreže.

V 77. minuti je zaradi poškodbe pri trčenju z Bajrićem in Ivačičem z igrišča moral Mešanović, Mariborčani pa so že pred tem opravili vse tri menjave, tako da so tekmo nadaljevali z igralcem manj. Tri minute kasneje so domači zapravili lepo priložnost, Ahmedi je izvajal kot, mariborski napad pa je zadel le ljubljansko obrambo. Do konca tekme se izid ni spremenil.

"Bilo je pričakovano, saj smo imeli dober rezultat s prve tekme. Malo nas je zaskrbel prvi gol, ampak mislim, da smo vseeno bili dovolj čvrsti v obrambi, nasprotniku nismo dopuščali igre. Potem smo zadeli in odgovorili na vprašanje, kdo gre naprej. Igrali smo dobro, naredili veliko v tej tekmi, fantom moram čestitati za prepričljivo napredovanje v polfinale," je po tekmi povedal trener Olimpije Igor Biščan.

"Pokazalo se je, da je bil zaostanek s prve tekme prevelik. Začeli smo dobro, prevzeli pobudo, ustvarjali proti zaprti postavitvi nasprotnika, bili v enem trenutku nepazljivi in dobili gol po naši prekinitvi. Škoda, ker nas je zadetek gostov še bolj oddaljil od cilja in skoraj nemogoče je bilo v tej fazi narediti preobrat. Verjeli smo, da lahko, a ni nam uspelo, gremo dalje," pa je po tekmi povedal Darko Milanič.

nazaj na vrh