Messi zaradi žalitve pomočnika sodnika pred disciplinsko komisijo Fife

  • Napisal  STA, K. K.
Lionel Messi Lionel Messi Foto: L.F.Salas/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se bo moral 4. maja zagovarjati pred disciplinsko komisijo Mednarodne nogometne zveze zaradi svoje prepovedi igranja na reprezentančni tekmi. Zvezdnik Barcelone je na kvalifikacijski tekmi Argentine in Čila (1:0) razžalil pomočnika sodnika in si prislužil štiri tekme prepovedi igranja.

Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji šele na petem mestu, pri čemer se prve štiri ekipe na mundial prebijejo neposredno, peta ekipa pa mora odigrati dodatno tekmo kvalifikacij s predstavnikom Oceanije.

Sicer je po slabih predstavah mesto selektorja Argentine izgubil Edgardo Bauza, njegov naslednik pa še ni znan. Največ govora je zdaj o Jorgeju Sampaoliju, trenerju Seville, a se ekipa s trenutno četrtega mesta španske lige še bori za Evropo. V primeru, da bi vodstvo argentinske reprezentance Sampaolija zaposlilo pred mesecem junijem, bi morala argentinska zveza Sevilli plačati približno 1,5 milijona evrov pogodbene kazni zaradi predčasne prekinitve.

nazaj na vrh