Klopp kritičen do Neymarjevega prestopa in Uefinega fair playa

  • Napisal  B.S.
Neymar Neymar Foto: Wikimedia Commons/ Marcello Casal Jr/Agência Brasil CC BY 3.0

Trener angleškega nogometnega velikana Liverpoola Jürgen Klopp je izrazil kritiko glede pričakovanega 222-milijonov evrov vrednega prestopa brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja iz Barcelone v PSG. Ob tem je Nemec, ki je znan po tem, da govori brez dlake na jeziku, dejal, da "upa, da bodo takšni prestopi prej izjeme kot pravilo".

Potem ko so njegovi varovanci po enajstmetrovkah izgubili v finalu pokala Audi proti madridskemu Atleticu Jana Oblaka, se nemški trener na novinarski konferenci ni ognil vprašanjem o bližnjem prestopu brazilskega reprezentanta. Dejal je, da na svetu obstajajo le dva ali trije klubi, ki si lahko sploh privoščijo plačati takšno odškodnino.

"Vedno sem menil, da je Uefa finančni fair play uvedla z namenom, da do točno takšnih stvari ne bi prihajalo," je dejal Klopp novinarjem in se obregnil ob Uefino finančno regulacijo prestopov, ki jo je krovna evropska nogometna zveza uvedla leta 2011.

"Vendar pa je očitno finančni fair play bolj le predlog kot pravilo. Ne vem, kako si drugače to razlagati. Res ne razumem tega," je še dejal Klopp.

V izjavi, ki jo je objavil britanski časnik The Telegraph, je Uefa napovedala, da bo v primeru Neymarjevega prestopa uveljavljala finančni fair play, ter da klubom ni dovoljeno v treh letih pridelati izgube, večje od 30 milijonov evrov. Uefine regulacije financ naj bi bile namenjene temu, da klubi za nakupe nogometašev ne bi zapravljali več denarja, kot ga zaslužijo.

"To res ni naslednji korak, vsaj upam, da ni. Verjamem in upam, da bo takšen primer ostal izjema - ampak, kdo ve?" je še dejal Klopp.

B.S.

nazaj na vrh