Hokej NHL: Anže Kopitar zapečatil usodo Minnesote

  • Napisal  STA, G. B.
Anže Kopitar nadaljuje z uspešnimi predstavami. Anže Kopitar nadaljuje z uspešnimi predstavami. Foto: Mark6mauno / Wikipedia

Hokejisti Los Angelesa nadaljujejo zmagoviti niz v severnoameriški ligi NHL. Tokrat so v domači dvorani Staples Center za šesto zaporedno zmago ugnali Minnesoto Wild kar s 5:2, ključni igralec tekme pa je bil Hrušičan Anže Kopitar, ki je k zmagi prispeval gol in dve podaji.

Kopitar je podal pri golih Slovaka Mariana Gaborika za 2:2 in za vodstvo kraljev s 4:2, 56 sekund pred koncem pa je prednost dvignil na neulovljivih 5:2. Za Los Angeles sta zadela še Jake Muzzin in Adrian Kempe, pri gostih, ki so vodili z 1:0 in 2:1, pa sta bila natančna Charlie Coyle in Tyler Ennis.

"Mislim, da uvodni dve tretjini nismo igrali tako, kot znamo. Zdi se mi, da so to čutili vsi v dvorani. A potem, ko smo pred zadnjo tretjino zaostajali za gol, smo vedeli, da moramo pokazati več. V zadnji tretjini sva z Gaborikom spet ustvarila pravo kemijo na ledu. Pomagalo je, seveda, da smo kmalu po začetku tretjine zadeli, nato pa smo imeli še malo sreče z odbitkom pri zadetku Kempa. Jasno, vzamemo ga. Uspelo nam je tekmo pripeljati do konca. Mislim, da tekmeci v zadnjem delu igre niso imeli veliko priložnosti, saj smo dobro opravili delo," je za LA Kings Insider po tekmi povedal kapetan kraljev.

Kopitar je še dodal, da z Gaborikom odlično sodelujeta: "Daš mu plošček tja, kjer ga potrebuje, in največkrat bo tudi zadel. To je to, kar bomo tudi v nadaljevanju sezone najbolj potrebovali od njega."

Kralji so nanizali kar šest zmag zapored. "Kar dobro smo začeli in trenutno se počutimo dobro. Lepo igramo. Smo samozavestni na ledu. Mislim, da se nam pozna, da smo spet našli svoj 'mojo'. Morda nam je to manjkalo. Zdaj je zabavno in obenem strašansko razburljivo, zato si želimo čim dlje nadaljevati v tem ritmu," je še dejal Kopitar.

Z zmago se je Los Angeles skupaj z Nashvillom vsaj začasno povzpel na prvo mesto na zahodu, na vzhodu ima točko več Tampa Bay Lightning. Tampa je danes ugnala New York Islanders s 6:2, Nashville pa je bil s 5:2 uspešen na gostovanju v Dallasu. Za Kopitarja in soigralce zdaj sledi prost večer, nato pa v Kalifornijo prihaja moštvo iz kanadske prestolnice Ottawe.

Visoko je na lestvicah tudi Kopitar, ki je z 15 goli in 19 podajami to sezono med deseterico najboljših v ligi tako kot strelec, kot tudi po strelskih točkah.

nazaj na vrh