Fifa pred dodatnimi kvalifikacijami suspendiarala Guerrera

  • Napisal  Demokracija
Paolo Guerrero Paolo Guerrero Foto: Twitter

Upi nogometne reprezentance Peruja, petouvrščene v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, za uvrstitev na mundial v Rusijo so se precej zmanjšali. Disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze Fife je namreč kapetana izbrane vrste Paola Guerrera zaradi "abnormalnega izvida" dopinškega testa suspendirala za 30 dni.

Dopinški suspenz pomeni, da bo moral Peru v dodatnih kvalifikacijah za mundial proti prvaku Oceanije, Novi Zelandiji, igrati brez svojega napadalca, je potrdila perujska nogometna zveza.

Mediji v Peruju in Braziliji, kjer Guerrero igra za Flamengo, poročajo, da je protidopinška komisija test opravila po kvalifikacijski tekmi proti Argentini (0:0) 5. oktobra. "Za zdaj imamo abnormalen izvid dopinškega testa, kar še ne pomeni, da je bil ta pozitiven," je za brazilski SportTV dejal Fernando Solera, vodja protidopinške komisije pri brazilski nogometni zvezi.

"V tem trenutku Guerrero ni dopinški grešnik. Trenutno še ne moremo razkriti, za domnevno zlorabo katerega prepovedanega sredstva je šlo, nogometaš ima pravico, da se brani in sam predstavi, za kaj je šlo," je še dejal Solera za brazilski ESPN.

Triintridesetletni Guerrero bo moral izpustiti obe tekmi dodatnih kvalifikacij za SP, ki bosta 11. in 15. novembra. Zmagovalec obračuna se bo uvrstil na mundial v Rusijo. Sprva so mediji sicer poročali, da bi lahko Fifa Peruju odvzela točko, s čimer bi ta izgubil pravico do dodatnih kvalifikacij za mundial in bi na peto mesto napredoval Čile. A ta scenarij je le malo verjeten.

nazaj na vrh