Danes v finalu pokala konfederacij Nemčija in Čile

  • Napisal  STA, K. K.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Liondartois/Wikimedia Commons; CC-BY-4.0

Danes se bo v Rusiji končal nogometni pokal konfederacij, tekmovanje, ki velja za ogrevanje pred svetovnim prvenstvom v tej državi leta 2018. V velikem finalu se bosta v St. Peterburgu ob 20. uri pomerila svetovni prvak Nemčija in južnoameriški prvak Čile. V malem finalu pa bosta v Moskvi že ob 14. uri igrala Portugalska in Mehika.

Nogometaši Nemčije so si finale pokala konfederacij v St. Peterburgu priborili po polfinalni zmagi s 4:1 proti Mehiki. V četrtek je pomlajena zasedba Joachima Löwa, v kateri so le trije igralci s SP 2014, po všečni predstavi in ob učinkovitosti Leona Goretzke, ki je zadel dvakrat v dveh minutah, premagali prvaka Severne in Srednje Amerike ter Karibov Mehiko s 4:1.

Že v sredo pa so v prvem polfinalu Čilenci s 3:0 po enajstmetrovkah premagali Portugalsko, potem ko je čilski vratar Claudio Bravo ubranil vse poskuse aktualnih evropskih prvakov z bele točke. V rednem delu in podaljšku ni bilo golov.

Tako Nemci kot Čilenci lovijo prvo zmago v tem pokalu (najboljši so Brazilci s štirimi zmagami), ekipi pa sta se že pomerili v predtekmovalni skupini, takrat je bil izid 1:1.

nazaj na vrh