Čeferin: Odpoved tekme je bila pravilna

  • Napisal  STA, G. B.
Alekdander Čeferin Alekdander Čeferin Foto: arhiv Demokracije

Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je obsodil torkov napad na avtobus nogometašev Dortmunda pred tekmo četrtfinala lige prvakov proti Monacu. Obenem se je strinjal, da je bila odpoved tekme in preložitev na sredo edina pravilna odločitev, poročajo agencije.

"Odločitev, da prestavimo tekmo, je bila pravilna. V prvi vrsti je treba misliti na varnost vseh vpletenih, navijačev, uradnih oseb in igralcev," je dejal Čeferin in dodal, da je zelo pretresen nad dejanjem v Dortmundu.

Slovenski predsednik Uefe pa ni skrival, da je zelo navdušen nad profesionalnim ravnanjem neposredno po napadu. "Rad bi se zahvalil predstavnikom obeh klubov, lokalnim oblastem, in navijačem za sodelovanje na in ob terenu."

V torek zvečer so ob odhodu avtobusa nogometašev Borussie Dortmunda iz hotela na domači stadion pred četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Monacu odjeknile tri eksplozije. V eksplozijah je bil poškodovan španski nogometaš Borussie Marc Bartra, ki so mu ponoči uspešno operirali poškodovano roko in policist na motorju, ki je spremljal avtobus.

Policija danes sicer preiskuje napad in ob zori so stekle nove preiskave na kraju eksplozij. Že sinoči so policisti potrdili, da je šlo za neposreden napad na avtobus, ozadje pa še ni znano. Policija je prejela tudi pisanje, v katerem je priznanje za napad, a verodostojnost dokumenta prav tako še preverjajo.

Tekma med Borussio in Monacom bo danes ob 18.45, policija pa je že sinoči poskrbela za dodatne varnostne ukrepe pri obeh ekipah, pa tudi za izvedbo današnje tekme.

nazaj na vrh