Zaposleni v javnem sektorju Cerarju: »Očitno je nekaj narobe predvsem z Vami!«

Miro Cerar Miro Cerar Urban Cerjak/Demokracija

Skupina zaposlenih v javnem sektorju, »ki jim ni vseeno za to državo«, je na predsednika vlade Mira Cerarja naslovila anonimno pismo, v katerem ga pozivajo k ukrepanju.

Cerarja najprej opomnijo, da sta ga prav njegova ministra Milojka Kolar Celarc (za zdravje) in Boris Koprivnikar (za javno upravo) »pripeljala v slepo ulico«. Očitajo mu, da je dovolil ločena pogajanja za višje plače tako s policisti kot zdravniki, kot tudi da je »minister Koprivnikar opustil svoje pristojnosti«.

To smatrajo tudi za »tipično oškodovanje javnih sredstev«, zaradi česar razmišljajo tudi o kazenskih ovadbah. V postopku pred sodiščem bodo »podrobno opisali celoten postopek, kjer bo pred volitvami marsikoga bolela glava. Predvsem pa bo pokazala, kakšen politični naivec in zlagan etik ste vi, (spoštovani) predsednik vlade!

Zato ga pozivajo, da naj takoj razreši oba dotična ministra in mu hkrati polagajo na srce: »Skratka, priznati morate, da niste kos zadevi niti strokovno, niti politično, padli pa ste tudi na izpitu velikega etika, za kar ste se tako vehementno proglašal pred zadnjimi volitvami.«

Njegovo nesposobnost nato iščejo tudi v Cerarjevemu zasebnemu življenju in njegovi »menjavi« žensk: »(…) Ste že četrtič poročen, kar kaže na vaš slab odnos do svojih otrok. In seveda, človek, ki se je trikrat zmotil v svojih ženah, ne more voditi države. Očitno je nekaj narobe predvsem z vami!«

Javni uslužbenci pričakujejo od Cerarja, da bo pokazal pogum in razrešil oba ministra, kot simbol minimalne politične higiene ter da popravi »katastrofalne rezultate svojega vladanja«. V nasprotnem primeru mu ne obetajo prevelikega uspeha na naslednjih volitvah.

 

 

 

nazaj na vrh