Vse za glasove na majskih evrovolitvah: Tanja Fajon si skuša pridobiti tudi naklonjenost obolelih za Alzhemierjevo boleznijo, predava jim o »dostojanstvenem in človeka vrednem življenju«, njena SD pa podpira evtanazijo!

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

»Tudi evropska poslanka Tanja Fajon je podpisala pobudo Alzheimer Europe o demenci, v kateri se zavzema, da postane demenca prednostna naloga na področju javnega zdravstva, raziskovanj in inovacij ter na področju sociale. Za njen podpis se ji je zahvalil izvršni direktor Alzheimer Europe, Jean Georges.« Tako lahko beremo na spletni strani spomincica.si. Gre za uradno spletno stran društva Spominčica – Alzheimer Slovenija, ki združuje bolnike z demenco (več o tem TUKAJ).

 

A to še ni vse – društvo je Fajonovi omogočil tudi intervju (glej TUKAJ), v katerem sicer izvemo, da Fajonova v mandatu, ki se izteka, sicer ni članica parlamentarnega odbora za zdravstvo. Kar pa seveda ni ovira za njeno (samo)promocijo. Je pa zanimivo, da je v intervjuju kot primer dobre prakse navedla nekakšno naselje za dementne bolnike na Nizozemskem, a ni omenila, da je na Nizozemskem uzakonjena tudi evtanazija, ki seveda terja žrtve tudi med dementnimi bolniki. Prav stranka SD, ki ji pripada Fajonova, podpira idejo o legalizaciji evtanazije tudi v Sloveniji. Zato branje intervjuja v tej luči ponuja svojevrstno sprenevedanje, češ potrebno je bolnikom omogočiti dostojanstveno in človeka vredno življenja, po drugi strani pa bi takšne osebe izpostavili evtanaziji.

nazaj na vrh