Vreme: Sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo; v ponedeljek nekaj oblačnosti

Sredi dneva in popoldne se je delno zjasnilo.  V Planici je bilo vzdušje prešerno. Foto: Urban Cerjak Sredi dneva in popoldne se je delno zjasnilo. V Planici je bilo vzdušje prešerno. Foto: Urban Cerjak

Danes je Primorskem pretežno jasno, drugod se je dopoldne zadrževala nizka oblačnost, ki je segala do višine okoli 2000 metrov. Sredi dneva in popoldne se je delno zjasnilo. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, nekaj oblačnosti je lahko na vzhodu. Popoldne se bo na severu zmerno pooblačilo, drugod pa bo še dokaj sončno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo, tam ni izključena kakšna ploha. V sredo bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo oblačno, popoldne bo na zahodu pričelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, iznad vzhodne Evrope pa sega nad naše kraje šibko območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja se nad nami ob šibkih vetrovih zadržuje razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugod bo več oblačnosti. V Kvarnerju bo pihala šibka burja. V ponedeljek bo sprva večinoma precej jasno, le v krajih vzhodno od nas se bo zadrževala nizka oblačnost. Čez dan se bo predvsem v krajih severno od nas pooblačilo. V Alpah bodo popoldne krajevne plohe. Burja bo popoldne slabela.

Biovreme: Z vremenom povezane težave bodo občasno imeli le najbolj občutljivi, večini ljudi vreme ne bo povzročalo opaznih težav.

nazaj na vrh