V Murski Soboti s peticijo proti naselitvi migrantov

Murska Sobota Murska Sobota Foto: Wikipedia

Spletni portal Nova24TV je prvi poročal, da so prebivalci Murske Sobote pripravili peticijo zoper naselitev migrantov v njihovem kraju. Peticijo so poslali tudi na parlamentarno Komisijo za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, ki jo vodi poslanka Eva Irgl.

Po poročanju Nove24TV naj bi Irglova peticijo tudi uvrstila v obravnavo na eni od prihodnjih sej.

Spomnimo, vlada Mira Cerarja v desetih slovenskih mestih pripravlja 18 stanovanj za migrante. Gre za službena (državna) stanovanja, kamor nameravajo naseliti migrante, ki so dobili azil.

Azilantom namenjajo tudi novo opremo, javni razpis je bil na državnem portalu javnih naročil objavljen 12. oktobra 2016. Med drugim so za migrante zahtevali steklokeramične plošče, pralni stroj do 5 kilogramov, barvni TV-sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov, stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov, ki je dvojno vrtljiv in podobno.

Objavili smo tudi še podatke o naslovih 18 službenih stanovanj, ki jih pripravljajo in opremljajo za migrante. Gre za naslednja stanovanja:

-          Brežice (2-sobno na Bizeljski cesti 18 in 1-sobno na Vodnikovi ulici 1),

-          Celje (2-sobno na Kajuhovi ulici 2 in 2-sobno na Oblakovi ulici 2),

-          Dravograd (3-sobno na Meži 154b in 2-sobno na Mariborski cesti 39),

-          Gornja Radgona (2-sobno na Mladinski ulici 16),

-          Ilirska Bistrica (2-sobno na Tavčarjevi ulici 15 in 2-sobno na Gubčevi ulici 15),

-          Maribor (1-sobno na Turnerjevi ulici 7, 2-sobno na Koroški cesti 105b, garsonjera na Mladinski ulici 48, garsonjera na Regentovi ulici 6 in 2-sobno na Bevkovi ulici 4),

-          Murska Sobota (3-sobno na Lendavski ulici 17b),

-          Nova Gorica (1-sobno na Bazoviški ulici 17b),

-          Postojna (garsonjera na Ulici Prekomorskih brigad 10) in

-          Trbovlje (2,5-sobno na Sallaumines 10a).

V Dravogradu so se po objavi podatkov nemudoma odzvali z javnim pismo tamkajšnji županji, del občinskih svetnikov pa zahteva tudi izredno sejo občinskega sveta.

Zdaj so se ostro in s peticijo odzvali tudi v Murski Soboti, natančneje stanovalci stanovanjskega bloka na naslovu Lendavska ulica 17b, kjer vlada migrantom namenja kar 3-sobno stanovanje. Peticijo so poslali v Državni zbor RS, v kabinet župana Murske Sobote in na naslov Mestne občine Murska Sobota. Prvopodpisani pod peticijo je Darko Mikulić. Za dodatno pomoč so zaprosili še poslance Slovenske demokratske stranke (SDS).

Spletni naslov, kjer je bil 12. oktobra 2016 (številka NMVBEG-30/2016) objavljen razpis za dobavo in montažo pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe »beguncev« (Vir: Nova24TV):

http://www.djn.mju.gov.si/javna-narocila/arhiv-javnih-narocil?order_type%5Bgoods%5D=0&order_type%5Bservices%5D=0&order_type%5Bconstruction%5D=0&status%5Bopen%5D=0&status%5Bclosed%5D=0&archive=1&page=2&perPage=10#narocilo_392_392

nazaj na vrh