V Izoli po nedeljskem neurju pravo razdejanje

  • Napisal  B.S.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto:  Temblor.ne

Voda, ki je v nedeljo zaradi močnega neurja in dežja poplavljala center Izole in polovico Livad ter San Simon, je pustila kar precejšnje razdejanje, je povedala predstavnica občine Martina Miklavčič Šumanski. Ob neurju so se sprožili tudi trije plazovi. Komunala in gasilci so celo noč odpravljali posledice močnega neurja.

Kot je pojasnila Miklavčič Šumanskijeva, je bila voda zelo deroča, saj je odnašala vse pred seboj. V središču mesta je voda odnašala zemljo z gredic ter zalivala kleti. Kanalizacijski odtoki toliko vode niso uspeli požirati, poleg tega so se napolnili z zemljo in listjem. Naplavine in ostale posledice poplavljanja po ulicah mesta še čistijo, saj je bilo škode preveč, da bi uspeli vse sanirati v eni noči, poroča Sta.

Italijanski vrtec L'Aquilone in osnovna šola Dante Alighieri bosta do nadaljnjega zaprta, poleg tega tudi nekatere igralnice v enoti Školjka vrtca Mavrica, in sicer vsaj dokler ne bodo uspeli za silo sanirati nastale škode, je še pojasnila.

Deroča voda je močno prizadela tudi avtokamp Jadranka. Po besedah vodje kampa Mira Kolenšiča je bilo v času neurja "kar hudo". Voda je drla z višjih delov in cest proti morju ter odnašala vse pred seboj, med drugim je po kampu nosilo tudi prometno signalizacijo z bližnje ceste ter cvetlična korita. Meteorni kanali namreč tolikšne vode niso uspeli zadrževati.

V samem kampu je bilo ponekod tudi do 40 centimetrov vode, tako da je prišla tudi v posamezne avtoprikolice. Poplavilo je tudi recepcijo in restavracijo kampa. Neurje je poškodovalo tudi strešno kritino, zato je voda puščala tudi s strehe. Posledice bodo odpravljali še kar nekaj časa, je ocenil Kolenšič.

V hotelu Haliaetum v San Simonu pa so za STA povedali, da je poplavilo celotno kletno etažo, garderobe, pralnico, dvorane in bazen. Danes po vsej verjetnosti tudi ne bodo imeli tople vode. Posledice še vedno odpravljajo.

V hotelu Marina je voda zajela recepcijo in pritlične prostore, namočilo je tudi nekatere sobe. Še pred prihodom gasilcev so uspeli sami odstraniti vodo iz prostorov. Je pa bilo po besedah vodje hotela Ivice Evačić "vse skupaj kar stresno".

B.S.

nazaj na vrh