Telekom Slovenije bo dobil staro-nove nadzornike

  • Napisal  STA, K. K.
Telekom Telekom Foto: Urban Cerjak/Demokracija

Delničarji Telekoma Slovenije bodo na današnji skupščini odločali o imenovanju novih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala. Petim sedanjim nadzornikom se namreč izteka mandat, po predlogu pa naj bi mandat podaljšali le dvema, trije kandidati so novi. Glasovali bodo tudi o razdelitvi skoraj vsega bilančnega dobička.

Interese kapitala v nadzornem svetu Telekoma Slovenije trenutno zastopajo Borut Jamnik, Adolf Zupan, Marko Hočevar, Tomaž Berločnik, Bernarda Babič in Dimitrij Marjanović. Prvim petim se mandat izteče 27. aprila, zadnjemu pa maja 2020.

V novem nadzornem svetu naj bi še en štiriletni mandat ostala le Jamnik iz Modre zavarovalnice in Babičeva iz Slovenskih železnic, medtem ko naj bi ostale tri zamenjali svetovalec POP TV Tomislav Kalan, Uroš Mesojedec iz Petrola in Rok Rozman iz Unicredit banke Slovenija.

Nadzorni svet največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, ki je v večinski državni lasti, je skupaj z upravo za današnjo skupščino pripravil tudi predlog delitve bilančnega dobička za leto 2016. Ta znaša 32,8 milijona evrov, od česar naj bi za izplačilo dividend namenili 32,5 milijona evrov, preostalih 307.000 evrov pa prenesli v naslednje leto.

Telekomovi delničarji lahko tako pričakujejo dividende v višini pet evrov bruto na delnico, kolikor so prejeli tudi lani.

nazaj na vrh