Sporočilo Krekovega tabora: Spremenimo Slovenijo na bolje za otroke in družine!

  • Napisal  24kul.si
Krekov tabor Krekov tabor Foto: Polona Avanzo

Včeraj je v Selcih pri Škofji Loki v sproščenem prijateljskem vzdušju potekal 2. Krekov tabor Gibanja za otroke in družine. Družine z otroki, mladi in stari starši so ob prepevanju in doživetem sodelovanju napolnili ozračje z optimizmom in dobro voljo. Osrednji taborski nagovor je imel Aleš Primc, zbrane pa je srčno nagovorila še predsedniška kandidatka gospa Angelca Likovič.

Udeleženci so se zelo razveselili tudi srečanja z Ivanom Omanom, prvim predsednikom Slovenske kmečke zveze in enim najzaslužnejših moa za našo osamosvojitev.

Izsek iz nagovora Aleša Primca:

"Drage in dragi prijateljice in prijatelji družin! Tukaj nismo samo, da bi se spomnili na dr. Janeza Evangelista Kreka, ampak zato, da bi mu bili podobni! Najprej tako, da ne bomo mislili in govorili, da se nič ne da izboljšati. To ni res! V težjih razmerah, kot so danes, je dr. Krek dokazal, da se da. Drugič nas dr. Krek spodbuja, da si bomo postavljali najvišje cilje. Za naše otroke, družine in statre starše hočemo najboljše. To ni naša miloščina, ampak pravica!, ker na nas sloni naš narod in naša prihodnost. In tretjič, nam je dr. Janez Evangelist zgled človeka, ki naredi vse, kar je v njegovi moči. Da se dobro podučimo, premislimo in povežemo med seboj, ter nato z vsemi močmi in vztrajnostjo dosežemo cilje. Da vztrajamo tudi, ko nam je težko, tudi ko smo na tleh. In še en ključen zgled nam je dal: da hodimo po vseh naših življenjskih poteh z Bogom in nebeško Materjo Marijo."

Vir: 24kul.si

nazaj na vrh