Slovensko veleposlaništvo sodeluje pri gala večerji v čast Melanie Trump

  • Napisal  B.S.
Melani(j)a Trump Melani(j)a Trump Foto: Marc Nozel/Wikimedia Commons; CC-BY-2.0

Mednarodna organizacija pobratenih mest (Sister Cities International) bo skupaj s slovenskim veleposlaništvom v Washingtonu čez teden dni, 17. januarja, priredila veliko gala prireditev v čast bodoče prve dame ZDA Melanie Trump, poroča Sta.

Organizacijo Sister Cities International, ki ima v okoli 150 državah sveta več kot 2000 partnerstev, je leta 1956 ustanovil predsednik ZDA Dwight Eisenhower z namenom promocije miru preko medsebojnega spoštovanja, razumevanja in sodelovanja. Od takrat naprej so bili vsi njegovi nasledniki na položaju predsednika ZDA tudi častni predsedniki organizacije in to čaka tudi Donalda Trumpa, ki bo na položaj prisegel 20. januarja.

Gala prireditev z nastopom skupine Mood Swings in predsedniškega orkestra ameriških marincev bo potekala na sedežu Organizacije ameriških držav (OAS) v prestolnici ZDA nedaleč od Bele hiše in sodi v okvir množice podobnih, ki bodo potekale v času okoli Trumpove inavguracije 20. januarja. Udeležbo je že potrdila večina veleposlanikov v ZDA, pričakujejo pa tudi kongresnike, politike, znane osebnosti in morda tudi koga iz družine novoizvoljenega predsednika ZDA.

Najnižja cena vstopnice za udeležbo je 250 dolarjev, bolj podkrepljeni gostje pa si bodo lahko za več denarja privoščili še poseben VIP sprejem, ki bo potekal vzporedno s sprejemom za vse ostale. Prihodki prireditve, pri kateri sodelujejo tudi Trgovinska zbornica Washingtona, Združenje obrambnih fakultet zveze Nato ter organizacija Ameriške ženske za mednarodno razumevanje, bodo namenjeni za nadaljevanje misije organizacije Sister Cities International.

B.S.

nazaj na vrh