SDS podpira svobodo izražanja

Nasprotujemo prepovedi ali motenju koncertov in vabimo vse, da v teh dneh nosijo slovensko zastavo. Ta je od vseh nas. Nasprotujemo prepovedi ali motenju koncertov in vabimo vse, da v teh dneh nosijo slovensko zastavo. Ta je od vseh nas. Urban Cerjak/Demokracija

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je za petek, 25. maja 2018, napovedan koncert Svetlane Makarovič z gosti z naslovom Nosil bom rdečo zvezdo. V javnost v zadnjih dneh prihajajo informacije, da naj bi na omenjenem koncertu prišlo do namernih provokacij in izgredov z namenom, da se za dejanja obtoži Slovensko demokratsko stranko (SDS).

Spoštujemo svobodo izražanja tudi takrat, kadar se z izrečenim ali simboliko ne strinjamo. V SDS zato odločno in vnaprej zavračamo vsakršno povezavo z morebitnimi provokacijami in izgredi na prireditvi. Nasprotujemo tako prepovedim kot motenjem koncertov, pa naj gre za koncert Svetlane Makarovič ali Marka Perkoviča Thompsona.

Menimo, da pristno, pozitivno domoljublje lahko najbolje izražamo z našimi skupnimi slovenskimi in državnimi simboli, predvsem z našo zastavo. Ta je od vseh Slovencev in državljanov Slovenije ne glede na druge razlike in kot taka simbol časa, ko smo kljub razdeljeni politiki kot narod ostali enotni. Bodimo ponosni na vse uspehe in zmage, ki so bili doseženi pod našo skupno zastavo.

nazaj na vrh