Poslanska vprašanja vladi zaradi poraznega stanja v zdravstvu

  • Napisal  B.S.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: arhiv Demokracije

S poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom se danes začenja novembrska seja DZ. Premier bo odgovarjal na poslanska vprašanja o razmerah na oddelku otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana, o stanovanjski politiki, o višini dosedanjih dokapitalizacij slovenskih bank ter o sistemskih načrti vlade za spodbujanje investicij.

Poslanec NSi Jernej Vrtovec bo predsedniku vlade zastavil vprašanje v zvezi s stanjem v slovenskem zdravstvu, ki je po njegovi oceni porazno, poroča Sta. Zlasti pereče je dogajanje na otroški kardiologiji v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, posledice neurejenih razmer in slabih medsebojnih odnosov na tem oddelku so domnevno tudi smrti otrok, je opomnil. Premierja bo vprašal, kaj bo vlada naredila do konca mandata, da bi državljanom povrnila zaupanje v UKC Ljubljana in v otroško kardiologijo. Ravno danes se sicer izteka rok za prijavo na razpis za strokovnega direktorja UKC Ljubljana.

Poslanec Levice Franc Trček je najavil poslansko vprašanje glede "neobstoječe stanovanjske politike in neizvajanja nacionalnega stanovanjskega programa". Vprašanje namestnice vodje poslanske skupine nepovezanih poslancev Alenke Bratušek pa bo povezano z dokapitalizacijo slovenskih bank. Kot je navedla, se o višini dokapitalizacije špekulira že tri leta, zato jo zanima, kaj je vlada v tem pogledu doslej ugotovila in naredila.

Koalicijsko poslansko vprašanje bo Cerarju zastavila poslanka SMC Andreja Potočnik. Zanima jo, kakšni so načrti vlade na sistemski ravni za spodbujanje domačih in tujih investitorjev. Ti lahko po mnenju poslanke Sloveniji v prihodnje namreč prinesejo nova delovna mesta, predvsem tista z višjo dodano vrednostjo.

B.S.

nazaj na vrh